Úvod Novinky Filmy a seriály
Detský program plný dobrodružných seriálov z obdobia ČSSR
Detský program plný dobrodružných seriálov z obdobia ČSSR

Detský program plný dobrodružných seriálov z obdobia ČSSR

Nenechajte si ujsť pravidelné vysielanie známych seriálov z 80. rokov.

Čas prázdnin sa započal zároveň s bohatým programom na Jednotke. Ten ponúka viacero obľúbených seriálov z minulého storočia, na ktorých vyrastalo mnoho detí v osemdesiatych rokoch. Aj vďaka tomu ich viacerí určite považujú za kultové záležitosti.

Bambuľkine dobrodružstvá

Rodinný seriál česko-slovenskej produkcie, ktorý bol vysielaný v rokoch 1982 až 1984.

Malá 5-ročná Bambuľka sa dostáva k pánovi Dedovi Jozefovi, ktorý sa o ňu začne starať a vychovávať ju. Tridsaťdielny televízny formát sa v každej epizóde zameriava na rôzne príhody, ktoré sú deťom správne vysvetlené a tiež ukazujú, ako sa v daných situáciách zachovať najlepšie.

Hlavné úlohy stvárnili Július Pántik a Monika Hassová. Vysielame každú sobotu a nedeľu o 9:10 hod. na Jednotke.

Bambuľka.png

Safari

Dobrodružný seriál s veľmi atraktívnym prostredím Bojnického zámku a jeho okolia vznikol v roku 1986.

Príbeh sa zameriava na prázdninové zážitky štvorice detí, ktoré sa spoločne púšťajú do hľadania podzemných chodieb vedúcich k Bojnickému pokladu. V trinásťdielnom seriály sa postupne rozvíja napínavá krimi zápletka s objavovaním viacerých nejasností a záhad.

Hlavné úlohy si zahrali Michal Dočolomanský, Pavol Mikulík, Katarína šulajová, Martin Zatovič a ďalší. Vysielame každú sobotu a nedeľu o 9:20 hod. na Jednotke.

Spadla z oblakov

Dobrodružný seriál s prvkami sci-fi a fantasy vznikol roku 1978.

Príbeh sa zameriava na skupinu detí z podtatranskej obce Čabovce a Majku - neznáme dievča z planety Gurun. Je začiatok prázdnin a dvaja kamaráti sa vydávajú do miestneho lomu, kde stretnú dievča, ktoré sa vôbec nejaví ako jedna z nás.

Trinásťdielna dobrodružná séria sa zameriava prevažne na poznávanie a vzájomné učenie sa od oboch cudzích vesmírnych kultúr.

V hlavných úlohách sa predstavili Zuzana Pravňanská, Matej Landl alebo František Zvarík. Spadla z oblakov každú sobotu a nedeľu o 9:50 hod. na Jednotke.

Foto: Archív STV

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia