Úvod Novinky Filmy a seriály
Minisérie majú čoraz väčšiu obľubu. Toto sú ich znaky
Minisérie majú čoraz väčšiu obľubu. Toto sú ich znaky

Minisérie majú čoraz väčšiu obľubu. Toto sú ich znaky

Nový trend seriálového formátu patrí k tomu najkvalitnejšiemu, čo televízia ponúka.

Miniséria - pojem označujúci formát televíznej šou, ktorá väčšinou rozpráva príbeh vo vopred určenom a obmedzenom počte jednotlivých limitovaných epizód.

Nájdete ich aj vo vysielaní RTVS - na Jednotke sa môžete tešiť z minisérií: Salón sestier Fontanových, Kartúza parmská, Ničivé plamene lásky, Rivali, Nezvestní, Zasľúbený život, Kapitánka Mária.

Aj keď je dielov výrazne menej, tak minisérie patria svojou kvalitou medzi to najzaujímavejšie, čo dnes v televízii nájdete.

Viacerí odborníci zaraďujú minisériu ako príjemným hybridom nachádzajúcim sa pomedzi filmového a seriálového rozprávania.

S minisériou sa stretol už doslova každý, spomeňme si len na minuloročné hity ako Dámsky Gambit od Netflixu alebo Mare z Easttownu z produkcie HBO.

Viac o minisériách si vypočujte v rubrike Témy_FM:

402107227701kb;miniserie Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V posledných rokoch vzniklo však ďaleko viac projektov, ktoré si zaslúžia pečať kvality ako v očiach kritikov, tak aj divákov po celom svete.

Jedným z takých je aj miniséria Feud od stanice FX, ktorá sa dokonale zameriava na vyobrazenie rivality dvoch ikon zlatej filmovej éry Bette Davis a Joan Crawford.

Čierny humor, dynamickosť a verný pohľad na špinu filmového zákulisia urobil z minisérie Feud jeden z najzaujímavejších počinov roku 2017.

Česká miniséria

Pre kvalitné minisérie nemusíme vždy chodiť za oceán, nájdeme ich už aj u našich susedov. Pred pár rokmi prišla česká produkcia s niečím, čo prekonalo množstvo Hollywoodskych projektov.

Miniséria Pustina rozpráva príbeh komunity, v ktorej sa stratí malé dievča. Projekt je jedinečný vďaka precíznej práci so širokou škálou postáv z rôznych sociálnych skupín. Pustina rozhodne patrí k projektom, ktoré by mal vidieť určite každý.

Zoznam skvelých minisérii, ktoré sa oplatí vidieť:

  • Černobyl
  • Nočný recepčný
  • Jedna noc
  • Hollywood
  • Bratstvo neohrozených
  • Bodyguard
  • Keď nás vidia
  • Horiaci ker
  • Mala si to vedieť
  • Bludné kruhy

Ak sa vám nechce tráviť hodiny sledovaním seriálov a zároveň máte radi viacdielne rozprávanie, miniséria môže byť pre vás tou správnou alternatívou.

Výhodou je, že rovnako ako seriály, tak minisérie vznikajú v každom žánri, preto si v nich každý nájde to svoje.

Foto: Shuttertock

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia