Úvod Novinky Filmy a seriály
Veľký prehľad rozprávkových princezien. Zistite, ktorá z nich ste vy
Veľký prehľad rozprávkových princezien. Zistite, ktorá z nich ste vy

Veľký prehľad rozprávkových princezien. Zistite, ktorá z nich ste vy

Spoznajte vlastnosti najznámejších princezien a zistite, ktorá je vám podobná.

Anna vs. Lada

Pre princeznú Annu z rozprávky Kráľ Drozdia brada bola krása najdôležitejšia. Pyšná a zlomyseľná princezná však vďaka čistej láske pochopila, že obetavosť a vľúdnosť sú cennejšie než akákoľvek dokonalosť.

Obľúbenú rozprávku môžete sledovať už 24. decembra na Jednotke.

Krása bola dôležitá aj pre Sissi, ktorá však v skutočnom živote nikdy nenašla pravú lásku. Jej príbeh si môžete pripomenúť trojdielnym romantickým filmom (27.12., 28.12. a 29.12.) na Jednotke. Už teraz sa môžete tešiť aj na premiéru veľkolepého seriálu Sissi, ktorý odštartuje už čoskoro.

Anna a Lada

Princezná Lada je nádherná, no svoju krásu musí ukrývať pod sivým kožúškom. Vyniká však bystrosťou a nabrúseným jazykom, ktorý každého odzbrojí. Lada nasleduje svoje srdce, ktoré ju zachráni pred zlom a dovedie k pravej láske.

Rozprávku Princezná so zlatou hviezdou na čele si môžete pozrieť 24. decembra na Jednotke.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Maruška vs. Láskykvet

Na to, aby sa Maruška mohla postaviť za svoje skutočné hodnoty, potrebovala veľkú dávku odvahy. Tá jej však rozhodne nechýbala. Skromná princezná všetkým ukázala, že soľ je skutočne cennejšia než zlato a pravá láska dokáže zázraky.

Putovanie láskavej a múdrej Marušky z rozprávky Byl jednou jeden král si nenechajte ujsť 25. decembra na Jednotke.

Maruška a Láskykvet

To, že láska je cennejšia než drahé kamene, nakoniec pochopí aj tvrdohlavá a samoľúba princezná Láskykvet. K tomuto poznaniu vedie dlhá a kľukatá cesta, na konci ktorej však spozná skutočnú lásku.

Rozprávku Popolvár najväčší na svete vysielame 1. januára na Jednotke.

Odvážna a cieľavedomá bola aj najznámejšia panovníčka Mária Terézia. Tej sa podarilo preraziť v mužskom svete, na ktorý ju nik nepripravil. Napriek mladému veku dokázala vládnuť pevnou rukou svojej ríši a milovať celým srdcom svoju rodinu.

Všetky obľúbené rozprávky môžete sledovať počas vianočných sviatkov s RTVS. Na Jednotke sa môžete tešiť na klasiku aj zábavu, na Dvojke vás čakajú rozprávky, obľúbené filmy aj hudobné koncerty a Trojka vám ponúkne hneď niekoľko archívnych klenotov.

FOTO: RTVS

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia