Úvod Novinky Filmy a seriály
Kým vládzeš dýchať, bojuj. Nezmeškajte film Revenant Zmŕtvychvstanie
Kým vládzeš dýchať, bojuj. Nezmeškajte film Revenant Zmŕtvychvstanie

Kým vládzeš dýchať, bojuj. Nezmeškajte film Revenant Zmŕtvychvstanie

Veľkolepý dobrodružný film s Leonardom DiCapriom môžete sledovať už v sobotu večer na Jednotke.

Film režiséra Alejandra Gonzálesa Iňárritua, inšpirovaný skutočným príbehom, získal 3 Oscarov a celosvetový úspech. Dobrodružná dráma si získala milióny divákov a vďaka dokonalému spracovaniu ju ocenili aj tí najtvrdší kritici.

V 19. storočí boli lesy severoamerickej divočiny nebezpečným a krutým miestom. Medzi pôvodnými indiánskymi kmeňmi a novousadlíkmi sa tu zvádzali nemilosrdné boje, v ktorých nemal ľudský život žiadnu cenu.


Lovec Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) je počas úteku pred indiánskym kmeňom napadnutý medvedicou, ocitá sa v ohrození života a stojí sám proti všetkým. Režisér však Hugha nenechá umrieť, práve naopak. Tragická smrť syna mu do žíl vleje nový život poháňaný neskrotnou túžbou po spravodlivosti a pomste.

Cesta za pomstou a uzdravením

Oscarová dráma nie je iba obyčajným dobrodružným filmom. Režisér, ktorý pravidelne medituje a venuje sa metafyzickým záležitostiam, dal filmu jedinečný duchovný rozmer.

Z dobrodružnej drámy sa v istom okamžiku stáva duchovná dráma o prežití, znovuzrodení, odvahe a vnútornej sile. Silné myšlienky starých Indiánov dokonalo zapadajú do unikátneho diela.

Režisér v rozhovore pre denník The Guardian uviedol, že film Revenant Zmŕtvychvstanie je preňho najmä cestou o spomínaní a rozpamätávaní sa hlavného hrdinu. Anglický výraz „remembering“ vychádza zo slova „member“, ktoré v preklade znamená člen.

Stratíte člena svojej rodiny, stratíte časť svojho tela – svoje vlasy, zuby. Hugh Glass získava členov rodiny aj samého seba naspäť. Rozpamätáva sa, uzdravuje sa, vracia sa späť živý a znovuzrodený.“

Nenechajte si ujsť jedinečný film o ceste za pomstou, záchranou a zmŕtvychvstaním. Sledujte cestu nezlomného muža už v sobotu večer o 22:55 hod. na Jednotke.

FOTO: Instagram / cinema_archiv

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia