Úvod Novinky Filmy a seriály
Sledujte jeden z najlepších krimitrilerov 90. rokov
Sledujte jeden z najlepších krimitrilerov 90. rokov

Sledujte jeden z najlepších krimitrilerov 90. rokov

Snímka Prvotný strach v piatok večer na Jednotke. V hlavnej úlohe Richard Gere.

Pre Edwarta Nortona bola snímka Prvotný strach debutom na filmovom plátne. Rok po premiére (1996) už zbieral jednu prestížnu cenu za druhou.

V roku 1997 zvíťazil na Oscaroch v kategórii Najlepší herec vo vedľajšej úlohe. V tej istej kategórii bodoval aj na odovzdávaní cien BAFTA, na konto si pripísal aj Zlatý glóbus.

Norton dostal za úlohu 50 000 amerických dolárov, hodnotnejšou odmenou preňho určite boli chvály od filmových kritikov a nadšených divákov po celom svete.

Hlavnú rolu, ktorú výkonom zatienil spomínaný Norton, si v kriminálnom trileri zahral Richard Gere. Snímka patrí k najlepšie hodnoteným filmom 90. rokov vo svojom žánri.

Piatková noc v znamení Prvotného strachu

Martin Veil je prominentný právnik, ktorému nechýba sebavedomie. V súdnej sieni manipuluje faktami aj ľuďmi, a to bez akýchkoľvek výčitiek.

Na charitatívnom večierku u biskupa sa stretne so svojím bývalým nadriadeným a jeho asistentkou, ktorá bola kedysi jeho milenka.

Keď biskupa zavraždia, polícii sa podarí vypátrať mladíka, ktorý sa stáva hlavným podozrivým. Chlapec má pri sebe dokonca biskupov prsteň, čo by mohol byť dôkaz.

Veil sa rozhodne, že bude chlapca obhajovať. A nevezme za to ani cent, lebo práve tento prípad by mohol prispieť k jeho prestíži.

Prvotný strach v piatok o 22:15 hod. na Jednotke.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia