Úvod Novinky Filmy a seriály
Clint Eastwood je zárukou prvotriedneho filmového zážitku
Clint Eastwood je zárukou prvotriedneho filmového zážitku

Clint Eastwood je zárukou prvotriedneho filmového zážitku

O filme Drsný Harry sa hovorí ako o najlepšie sfilmovanej policajnej dráme. Sledujte v piatok v noci na Jednotke. 

Stará dobrá filmová klasika s Clintom Eastwoodom, ktorého mnohí označujú za génia, ale aj rebelanta, v piatok v noci na Jednotke.

Snímka Drsný Harry je z roku 1971, no aj dnes dokáže zaujať spracovaním a najmä hereckým výkonom hlavného hrdinu.

Easwood si vo filme zahral inšpektora Harryho Callahana, ktorý je známy svojimi nekompromisnými metódami. Vypátrať strelca menom Scorpio sa snaží za pomoci mexického partnera Gonzálesa.

Dej filmu sa odohráva v San Franciscu, kde sa Drsný Harry aj nakrúcal. Režisér Don Siegel sa rozhodol pre autentické prostredie z jediného dôvodu.

Mohol byť Jamesom Bondom. Úlohu odmietol

Kulisa známeho amerického mesta zohráva vo filme dôležitú úlohu a umocňuje celkovú atmosféru. O snímke Drsný Harry sa zvykne hovoriť aj ako o najlepšej policajnej dráme, ktorú kedy sfilmovali.

Dnes už 91-ročný herec, režisér a filmový producent sa preslávil ako Muž bez mena v sérii westernových filmov, pod ktoré sa podpísal Sergio Leone.

Eastwood počas kariéry stvárnil desiatky postáv, niektoré zásadné dokonca odmietol. Mohol byť filmovým Supermanom, núkali mu tiež úlohu Jamesa Bonda.

Rodák z Kalifornie má na konte obrovské množstvo filmových cien. K najúspešnejším snímkam patrí Nezmieriteľní, Tajomná rieka či Million Dollar Baby.

Zatiaľ posledný film, ktorý režíroval, produkoval a aj si v ňom zahral, s názvom Cry Macho, mal premiéru minulý rok. Komerčne však príliš neuspel.

zdroj úvodnej foto: youtube.com/movieclips

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia