Úvod Novinky Filmy a seriály
Do kín mieri nová rozprávka Zakliata jaskyňa. Pozrite si prvé zábery
Do kín mieri nová rozprávka Zakliata jaskyňa. Pozrite si prvé zábery

Do kín mieri nová rozprávka Zakliata jaskyňa. Pozrite si prvé zábery

Nová rozprávka bude mať premiéru pri príležitosti tohtoročného Medzinárodného dňa detí.

Magický príbeh o víťazstve dobra nad zlom režírovala Mariana Čengel Solčanská, ktorá má na konte úspešnú rozprávku Láska na vlásku, strhujúci film Legenda o lietajúcom Cypriánovi či dramatické filmy Sviňa a Únos.

Jej posledným filmom je Zakliata jaskyňa, slovensko-česká filmová rozprávka, ktorá vznikla v koprodukcii s RTVS.

Posledná klapka padla koncom minulého roka, takže diváci sa už čoskoro dočkajú veľkolepej premiéry. Tá je naplánovaná na Medzinárodný deň detí.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Nádej, ktorú všetci potrebujeme

Režisérka a scenáristka Mariana Čengel Solčanská označila nakrúcanie rozprávky za príjemnú, hoci miestami náročnú prácu. Ako však prezradila v Rádiu Slovensko, nakrúcanie rozprávky je pre každého režiséra odmenou.

Nakrútili sme nesmierne výpravnú filmovú rozprávku, v ktorej sa je každú minútu na čo pozerať, so skvelými hereckými výkonmi, v úžasných prírodných scenériách," popísala režisérka prácu s hercami ako Táňa Pauhofová či Marko Igonda.

„Hudba, ktorú zložila Ľubica Čekovská a nahral ju Symfonický orchester Slovenského rozhlasu, pripomína diela Hansa Zimmera pre najväčšie filmové produkcie.“

RTVS online:

Fillmová rozprávka je plná prekvapivých zvratov a nikdy neumierajúcej nádeje v šťastné konce.

Príbeh sa odohráva v prekrásnej rubínovej jaskyni, ktorá je spojená s prastarou legendou o kliatbe. Zakázaná krása rubínov zláka mladú dievčinu Lenu, ktorá sa však už nevráti domov a celé kráľovstvo upadne do biedy.

To, ako bude príbeh pokračovať, sa dozviete už čoskoro. Film Zakliata jaskyňa príde do kín v júni 2022


FOTO: RTVS

25 50 75 90

Galéria

Zakliata jaskyňa, rozprávka RTVS 4.jpg Zakliata jaskyňa, rozprávka RTVS 3.jpg Zakliata jaskyňa, rozprávka RTVS 2.jpg Zakliata jaskyňa, rozprávka RTVS 1.jpg

Živé vysielanie ??:??

Televízia