Úvod Novinky Filmy a seriály
Vojna im vzala život, aký poznali. Teraz musia bojovať o lepšiu budúcnosť
Vojna im vzala život, aký poznali. Teraz musia bojovať o lepšiu budúcnosť

Vojna im vzala život, aký poznali. Teraz musia bojovať o lepšiu budúcnosť

Minisériu Klub spievajúcich mäsiarov vysielame v nedeľu večer na Jednotke.

Film Klub spievajúcich mäsiarov, nakrútený podľa knižnej predlohy americkej autorky Louise Erdrich, je filmom o veľkej láske, priateľstve a nádeji v lepšiu budúcnosť.

Na pozadí nemecko-amerického príbehu o vojne a emigrácii sa odohráva strhujúci životný boj o šťastie.

Klub spievajúcich mäsiarov - film na Jednotke 1.jpg

Sľub v zákope, ktorý mu zmenil život

Keď v Európe vypukne prvá svetová vojna, mladý mäsiar Fidelis Waldvogel musí spolu s ostatnými mužmi narukovať.

Z rodného mesta vyráža spoločne so svojím priateľom, ktorý je však onedlho zranený a v zákope zomiera. Pred smrťou stihne Fidelisa požiadať, aby sa po návrate postaral o jeho tehotnú manželku Evu.

RTVS online:

Fidelis sľub dodrží a keď sa vráti z frontu, vezme si Evu za manželku. Mladým ľuďom sa ich životy obrátia naruby a v krátkom čase musia urobiť nejedno životné rozhodnutie. Po skončení vojny si Fidelis nemôže nájsť prácu, a tak sa s Evou rozhodnú emigrovať do USA.

Život má vlastné plány

Fidelis odchádza za veľkú mláku a dúfa, že sa mu podarí nájsť prácu a našetriť dostatok peňazí, aby za ním mohla prísť manželka s dieťaťom a tetou. Mladému mužovi sa začne dariť a čoskoro ho nasleduje aj zvyšok jeho malej rodiny.

V tom istom čase sa do USA prisťahuje aj nemecká cirkusová umelkyňa Delphine so svojím otcom, ktorý je alkoholik. Osudy dvoch mladých rodín sa pretnú v okamžiku, keď im do života majú vstúpiť tie najťažšie životné skúšky.

Nezmeškajte dramatickú minisériu o hľadaní šťastia a nádeje Klub spievajúcich mäsiarov v nedeľu o 20:30 hod. na Jednotke.

FOTO: Facebook / Constantin Film

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia