Úvod Novinky Filmy a seriály
Amélia z Montmartru: Zaujímavosti, ktoré ste o filme nevedeli
Amélia z Montmartru: Zaujímavosti, ktoré ste o filme nevedeli

Amélia z Montmartru: Zaujímavosti, ktoré ste o filme nevedeli

Hlavnú úlohu si mala pôvodne zahrať iná herečka.

Francúzska romantická komédia o osamelej, no láskavej Amélii Poulainovej si získala nielen srdcia divákov, ale aj množstvo prestížnych ocenení.

Francúzsku komédiu z roku 2001 režíroval Jean-Pierre Jeunet, hlavnú úlohu stvárnila francúzska herečka Audrey Tautou. Mnoho divákov však netuší, že túto rolu mala pôvodne dostať britská herečka.

1. Améliu mala hrať Emily Watson

Režisér prezradil, že postava Amélie bola napísaná pre anglickú herečku Emily Watson. Francúzština talentovanej herečky však bola na tak nízkej úrovni, že režisér sa nakoniec rozhodol pre zmenu herečky.

Navyše, Emily tvorcom oznámila, že by zrejme nedokázala opustiť svoj britský domov na tak dlhé obdobie.

RTVS online:

Zaujímavý je aj príbeh, ktorý sa spája s obsadením Audrey Tautou. Keď sa režisér prechádzal ulicami Paríža, na jednom z billboardov zrazu zbadal nádhernú herečku. Okamžite vedel, že Audrey musí hrať v jeho filme.

2. Stovky malých Amélií ročne

Po tom, ako sa film Amélia z Montmartru dostal do kín, okamžite si získal milióny fanúšikov. Slávnym sa však stal nielen film, ale aj meno hlavnej hrdinky.

Zatiaľ čo v roku 2000 dostalo vo Francúzsku meno Amélia len 12 detí, v roku 2002 ich bolo 250 a do roku 2007 ich pribudlo zhruba 1000 ročne.

3. Slávna kaviareň stále funguje

Ak sa niekedy ocitnete v Paríži, určite nevynechajte návštevu ikonickej kaviarne, v ktorej Amélia pracovala.

Kaviareň U dvoch mlynov (Café des Deux Moulins) sa nachádza na rohu ulíc Rue Lepic a Rue Cauchois. Ku káve si objednajte lahodné crème brûlée, na ktoré tak skoro nezabudnete. 

Kultovú francúzsku komédiu o láske, optimizme a návykovej chuti do života ponúkame vo štvrtok o 21:15 hod. na Dvojke.

FOTO: Facebook / Amélie

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia