Úvod Novinky Filmy a seriály
Nezmeškajte jeden z najlepších amerických trilerov
Nezmeškajte jeden z najlepších amerických trilerov

Nezmeškajte jeden z najlepších amerických trilerov

Strhujúci špionážny triler Tri dni Kondora ponúkame v piatok večer na Jednotke.

Joe Turner je mladý literárny vedec pracujúci pre CIA. Úlohou jeho tímu je podrobne skúmať knihy, noviny aj časopisy z celého sveta s cieľom odhaliť únik prísne tajných informácií. Existujú však skutočnosti, o ktorých nesmie vedieť nikto - ani Joe a jeho tím.

Keď sa Joe jedného dňa vráti z neďalekej reštaurácie, v kancelárii ho čaká desivý pohľad – všetci jeho kolegovia sú mŕtvi. Okamžite kontaktuje centrálu CIA a pod svojím krycím menom Kondor ju o všetkom informuje. Onedlho si však uvedomí, že ani on nie je v bezpečí.

Tri dni Kondora - film na Jednotke.jpg

S cieľom zachrániť svoj život unesie nič netušiacu Kathy Hale, ktorá je nútená ukryť ho vo svojom byte. Dvojica sa do seba čoskoro zamiluje a z dvoch vydesených ľudí na úteku sa stávajú milenci.

Znepokojivé svedectvo o politike a morálke

Prvotriedny film Tri dni Kondora režiséra Sydneyho Pollacka vychádza z románu Šesť dní Kondora z pera Jamesa Gradyho. Snímka vznikla v roku 1975, teda krátko po dramatických udalostiach, ktoré otriasli americkou politickou scénou.

Škandál Watergate odhalil slabiny, o ktorých sa dovtedy iba potichu šepkalo. Keď sa však prevalila šokujúca aféra, v americkej spoločnosti sa začala šíriť trpká pachuť nedôvery v politický systém.

Tieto paranoidné a skeptické nálady inšpirovali aj Roberta Redforda, ktorý požiadal svojho priateľa Sydneyho Pollacka o zrežírovanie ikonického trileru. Pre postavu Kathy zvolil charizmatickú herečku Faye Dunawayovú.

RTVS online:

Ihneď po uvedení do kín sa film stal diváckym hitom, o ktorého kvalite svedčí aj nominácia na Oscara a viacero získaných ocenení.

Nezmeškajte napínavý triler Tri dni Kondora už v piatok o 22:05 hod. na Jednotke.



FOTO: Facebook / 3 Days of the Condor

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia