Úvod Novinky Filmy a seriály
Sedem statočných. Remake, ktorý prekonal originál
Sedem statočných. Remake, ktorý prekonal originál

Sedem statočných. Remake, ktorý prekonal originál

Nezmeškajte jeden z najlepších westernových filmov všetkých čias.

Film Sedem statočných je príbehom chudobnej mexickej dedinky a roľníkov, ktorí nedokážu čeliť neustálemu napádaniu podlých banditov. Neľútostní banditi na čele s vodcom menom Calvera (Eli Wallach) sa každý rok vracajú a pod hrozbou smrti prinútia roľníkov odovzdať všetku úrodu.

Zúfalí farmári sa preto vydávajú do mesta nakúpiť aspoň zopár zbraní. Tam však stretávajú pištoľníka Chrisa (Yul Brynner), ktorý im ponúkne svoju pomoc. Presvedčí ich, že lepšie bude najať si skupinku skúsených pištoľníkov so zbraňami.


Farmári dajú na jeho slová a Chris čoskoro privedie do zúboženej dediny ďalších šiestich amerických mužov. Sedem statočných mužov sa vydáva chrániť dedinčanov pred nájazdmi podlých banditov.

Japonská predloha známeho režiséra

Dielo vzniklo na základe japonskej predlohy Sedem samurajov legendárneho režiséra Akira Kurosawu. Ten má na konte mnohé úspešné filmy, okrem iného aj dobrodružný film Dersu Uzala.

Film Sedem samurajov vznikol v roku 1954 a radí sa k najúspešnejším japonským filmom všetkých čias. Napriek tomu sa mnohí filmoví kritici aj nadšenci zhodujú, že žiak predstihol svojho učiteľa.

Režisér diela Sedem statočných John Sturges totiž nevytvoril obyčajný remake úspešného filmu. Podarilo sa mu zrežírovať originálny westernový film postavený na kolektívnom hrdinovi.

Bravúrne herecké výkony, neopakovateľná atmosféra a brilantná hudba oscarového skladateľa Elmera Bernsteina boli zárukou okamžitého úspechu.

Nenechajte si ujsť prvotriedny western Sedem statočných už v nedeľu 21. augusta o 11:35 hod. na Jednotke.

25 50 75 90
FOTO: Facebook/The Magnificent Seven

Živé vysielanie ??:??

Televízia