Úvod Novinky Filmy a seriály
Poďte na Cestu okolo sveta za 80 dní. Známa verneovka ako seriál
Poďte na Cestu okolo sveta za 80 dní. Známa verneovka ako seriál

Poďte na Cestu okolo sveta za 80 dní. Známa verneovka ako seriál

Nezmeškajte premiéru nádherného seriálu s Davidom Tennatom v hlavnej úlohe. V piatok o 20:35 hod. na Dvojke.

Ktorý fantastický príbeh vám napadne ako prvý, keď sa povie meno Jules Verne.

Francúzsky spisovateľ bol priekopníkom dobrodružného a sci-fi žánru, popularitu si získal už v roku 1863, keď vydal svoju prvotinu Päť týždňov v balóne.

Cesta okolo sveta za 80 dní

Jeho príbehy nadchýnali malých aj veľkých a jeho knihy máme dodnes mnohí v knižniciach a radi sa k nim vraciame.

K jeho najúspešnejším dielam patria aj Cesta do stredu Zeme, Pätnásťročný kapitán, Dva roky prázdnin či Cesta okolo sveta za osemdesiat dní.

Práve tá ožíva najnovšie aj na televíznej obrazovke Dvojky v seriálovom spracovaní, kde si hlavnú úlohu zahral David Tennant – známy aj z filmu Harry Potter a Ohnivá čaša.

Výpravné dielo s prkvami napätia aj komédie

Seriál vznikol v anglicko-nemecko-francúzskej koprodukcii. Je výpravný, dobrodružný, má však aj prvky komédie. Diváci sa môžu tešiť na veľkolepé „televízne divadlo“.

Príbeh sa začína v Londýne, v roku 1872. Phileas Fogg je muž, ktorý už dvadsať rokov trávi čas v džentlmenskom reformnom klube, kde debatuje s ďalšími aristokratmi, číta noviny a neprestajne konzumuje rovnaké jedlo.

Cesta okolo sveta za 80 dní

Jedného dňa ho zaujme novinový článok o vzrušujúcom pokroku v cestovaní. Píše sa v ňom o tom, že nová železnica v Indii uzatvára reťazec moderných dopravných spojení po celom svete, čo aspoň teoreticky umožňuje precestovať zemeguľu za 80 dní.

Jeho starý rival Nyle Bellamy, ktorý ho nikdy nevidel opustiť Londýn, ho vyprovokuje staviť sa o dvadsať tisíc libier, že túto cestu podnikne a vráti sa do Štedrého večera.

Fogg viac počuť nepotrebuje. Na túto cestu naverbuje bystrého francúzskeho komorníka Passepartouta a v pätách neustále majú aj autorku článku, novinárku a dcéru majiteľa novín Daily Telegraph, Abigail Fix.

Keď si Fogg uvedomí, že sa Abigail len tak ľahko nestrasie, prijme ju ako oficiálnu členku expedície a cesta okolo sveta môže začať.

25 50 75 90
Zdroj fotiek: BBC

Živé vysielanie ??:??

Televízia