Úvod Novinky Filmy a seriály
Vo filme Slovo sa nájdu mnohé české aj slovenské manželstvá
Vo filme Slovo sa nájdu mnohé české aj slovenské manželstvá

Vo filme Slovo sa nájdu mnohé české aj slovenské manželstvá

RTVS pozýva do kina na filmovú novinku, v ktorej si zahrali známe tváre z Českej aj Slovenskej republiky.

Film Slovo, ktorý vznikol v koprodukcii s RTVS, už stihli oceniť na festivale v Karlových Varoch a konečne prichádza do slovenských kín.

V susednej Českej republike ocenili Beátu Parkanovú v kategórii Cena za réžiu, zvíťazil aj Martin Finger, ktorý dostal ocenenie za Mužský herecký výkon. Poznať ho môžete aj vďaka Bebjakovej minisérii Herec.

Film Slovo

Slovo vzniklo v česko-slovenskej produkcii, je to dobový film, ktorý sleduje manželov Václava a Věru. Dali si slovo, že budú pri sebe stáť v dobrom aj v zlom.

Okolie aj ťažké časy v Česko-Slovensku v rokoch 1968 a 1969 ich však vystavujú náročným skúškam.



Vo filme si zahrala aj Helena Krajčiová či Marek Geišberg

Snímka, ktorá príde do kín 15. septembra, približuje silu lásky dvoch rozdielnych ľudí. Navzájom sa podporujú a chránia. V hlavných úlohách sa predstaví Martin Finger a Gabriela Mikulková.

V ďalších rolách uvidíte Jenovéfu Bokovú, Mareka Geišberga, Bolka Polívku, Helenu Krajčiovú, Jána Jackuliaka aj Juraja Nvotu.

Slovo je film o jednej rodine, film, ktorý sleduje hlavných hrdinov, ich emócie, pocity, tápanie, obavy, rozhodnutia v určitých obmedzených náhľadoch a intenzitách. Dúfam, že to zároveň umožní aj nám sledovať samých seba, nadviazať kontakt s vlastnými pocitmi. Mám rada, keď film dokáže pomocou umenia preniknúť za falošný ochranný štít, ktorý si sami vytvárame, a dotknúť sa niečoho pravdivého v nás,“ hovorí o snímke režisérka a zároveň autorka scenára Beata Parkanová.

Titulnú pieseň s názvom Slovo naspievali Vojtěch Dyk a Lenka Dusilová. Skladba je súčasťou pripravovaného albumu duetov, ktorý bude obsahovať desať ďalších piesní od rozličných autorov a rôznych dvojíc interpretov. Piesne na albume spájajú texty Beáty Parkanovej.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia