Úvod Novinky Filmy a seriály
Čo sa oplatí vidieť v septembri v kine? RTVS má niekoľko tipov
Čo sa oplatí vidieť v septembri v kine? RTVS má niekoľko tipov

Čo sa oplatí vidieť v septembri v kine? RTVS má niekoľko tipov

Veľký prehľad koprodukčných filmov RTVS. Prichádza dokument Slobodní, ale aj filmy Piargy či Svetlonoc.

Máme pre vás niekoľko tipov na filmové premiéry, ktoré sa na plátnach slovenských kín objavia ešte počas septembra a RTVS je ich hrdým koproducentom.

Odporúčame film Obeť, v ktorom je hlavnou hrdinkou štyridsiatnička Irina – slobodná matka z Ukrajiny žijúca v malom českom meste.

Syn Igor je pre ňu všetkým. Keď však 14-ročný chlapec skončí po surovej bitke v umelom spánku, zrúti sa jej celý svet, no bojuje zo všetkých síl. Za syna aj za spravodlivosť. Obeť je v kinách od 15. septembra.

Nezmeškajte ani snímku Slobodní – príbeh kresťanského disentu na pozadí dejín 20. storočia na Slovensku.

Je to aj príbeh hľadania osobnej vnútornej slobody, ktorú je možné zachovať si v každom režime a za každých okolností. Film bude mať premiéru aj na festivale Cinematik, od 15. septembra si ho môžete pozrieť aj v kinách.

Horkastou spomienkou na rok 1968 bude film Slovo, pod ktorým je ako režisérka podpísaná Beata Parkanová. Snímka zachytáva príbeh manželského páru, s ktorým sa stotožnia mnohí Česi aj Slováci. Dráma s Gabrielou Mikulkovou a Martinom Fingerom v hlavných úlohách rovnako od polovice septembra v kinách.

O sedem dní neskôr, teda 22. septembra, bude mať premiéru snímka Piargy. Judit Bárdos, Daniel Fischer, Lucia Siposová, Jana Kvantiková, Marián Geišberg, Jana Oľhová a ďalší.

Historická dráma s prvkami trileru vznikla na motívy rovnomennej novely od Františka Švantnera. Tvorcovia sľubujú aj poriadnu dávku napätia a prvotriedne herecké výkony.

Komédia aj ocenená mysteriózna dráma

V rovnaký deň (22. september) prichádza do kín aj Indián. Film, ktorý poteší najmä milovníkov komédie a fanúšikov jedinečného Karla Rodena. Snímka vznikla v česko-slovensko-poľskej produkcii a zahrala si v nej aj Vica Kerekes.

Jeden z ďalších filmových tipov je Svetlonoc. Snímku, ktorú režírovala Tereza Nvotová, už stihli oceniť prestížnou cenou na filmovom festivale vo Švajčiarsku.

V mysterióznej dráme uvidíme Natáliu Germani, Evu Mores, Mareka Geišberga a ďalších. V kinách od 29. septembra.

Pekný a bohatý filmový september všetkým!

25 50 75 90
Zdroj foto: Instagram.com/indian_movie_official

Živé vysielanie ??:??

Televízia