Úvod Novinky Filmy a seriály
Nezmeškajte premiéru rodinného vianočného filmu Čiapka
Nezmeškajte premiéru rodinného vianočného filmu Čiapka

Nezmeškajte premiéru rodinného vianočného filmu Čiapka

V úlohe zlovestného Santu uvidíte Reného Štúra. Čiapka prichádza do kín 20. októbra.

Chlapec, ktorý nemá nič a dievča, ktoré má zdanlivo všetko... RTVS pozýva do kina na nový koprodukčný vianočný film Čiapka, ktorý by mali vidieť nielen deti, ale aj dospelí.

Filmová novinka, ktorú režíroval Slobodan Maksimović, je určená prioritne deťom, na svoje si však príde celá rodina. Čiapku uvidíte v kinách od 20. októbra.

Hlavní hrdinovia filmu sa uprostred vianočnej noci vydajú na dobrodružnú cestu po stopách svojich prianí. Splní sa im všetko, lenže nie tak, ako to očakávali.

Čiapka, film

Zaujímavosťou je, že film Čiapka vznikal niekoľko rokov. Práve, keď sa podarilo zabezpečiť jeho financovanie, prišla pandémia.

Nakrúcať sa začalo v januári 2021 v Ľubľane, niekoľko záberov vzniklo v chorvátskom Záhrebe, nakrúcanie trvalo 50 dní.

Film pohladí dušu, hovorí René Štúr

„Je to krehký príbeh, rešpektujúci a citlivo zobrazujúci detské túžby a bolesti. Rozpráva príbeh dvoch detí, ktoré sú počas vianočnej noci konfrontované s nie až tak ligotavou realitou. Je to film o prijatí, priateľstve a porozumení. A výnimočný je tým, že je rozprávaný s nesmiernym citom pre detské vnímanie sveta, s láskavosťou a humorom,“ povedala o filme producentka Vanda Raýmanová.

čiapka, film

V úlohe zlodejského Santu sa vo filme objaví René Štúr. „Je to film o láske k rodičom, o priateľstve, o nádeji a viere. Čiapka ako rodinný film dojme a pohladí dušu,“ povedal na margo snímky obľúbený slovenský herec.

Hudbu do filmu skomponoval a v štúdiu Slovenského rozhlasu nahral oceňovaný hudobný skladateľ Michal Novinski.

Ten vyzdvihuje najmä obrovskú výhodu režiséra filmu Čiapka Slobodana Maksimovića, ktorou je „schopnosť podávať realitu pre deti detskými očami - priamo, jednoducho, vtipne, bez zbytočného moralizovania.“

Slovenským vkladom do filmu sú aj animácia a vizuálne efekty realizované pod vedením Michala Strussa.

V slovenskom znení sa predstavia talentovaní detskí dabingový herci Dominika Havranová a Dominik Budinský, ktorí stvárňujú hlavné detské postavy Lucku a Erika.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia