Úvod Novinky Filmy a seriály
Sledujte oscarovú Hilary Swank vo filme Million Dollar Baby
Sledujte oscarovú Hilary Swank vo filme Million Dollar Baby

Sledujte oscarovú Hilary Swank vo filme Million Dollar Baby

Snímka patrí k hollywoodskym klasikám, ktorú velebia nielen diváci, ale aj filmoví kritici.

Million Dollar Baby je jediný film od Clinta Eastwooda, ktorý sám režíroval, zahral si v ňom hlavnú úlohu a zložil k nemu aj hudbu.

Sedem nominácií na Oscara premenil v roku 2005 na štyri sošky, a to aj v prestížnej kategórii Najlepší film.

swank2.jpg

Najhodnotnejšiu filmovú cenu dostala aj Hilary Swank za Najlepšiu herečku v hlavnej úlohe, Morgan Freeman za Najlepšieho herca vo vedľajšej úlohe a samotný Eastwood za Najlepšiu réžiu.

Zaujímavosťou je, že celý film sa podarilo nakrútiť za 37 dní. Hilary Swank pred samotným začiatkom nakrúcania dostala infekciu nohy, o čom nikomu nepovedala. Počas prác na filme tým poriadne riskovala.

Tvrdé tréningy priniesli svoje ovocie

Sebe, ale aj celému štábu dokázala, že úlohu vo filme si skutočne zaslúži. Okrem toho, že tvrdo trénovala, každú jednu scénu zvládla sama bez pomoci dablérky, hoci niektoré pasáže si to vyžadovali.

Postavu Maggie mala pôvodne hrať Ashley Judd, skloňovalo sa tiež meno Sandry Bullock. Voľba nakoniec padla na Swank, ktorá na tréningoch údajne nabrala desať kilogramov svalovej hmoty.

Million Dollar Baby zachytáva príbeh mladej servírky, ktorá túži boxovať a patriť medzi najlepších. Na ceste za snom však naráža na množstvo prekážok.

Keď sa jej podarí prebojovať na majstrovstvá sveta, ešte netuší, že sa zraní. Zákerný úder zozadu jej poškodí chrbticu...

Sledujte v nedeľu o 20:10 hod. na Dvojke.

25 50 75 90
Zdroj foto: Warner Bros

Živé vysielanie ??:??

Televízia