Úvod Novinky Filmy a seriály
Portofino: Európsky poklad, ktorý uchvátil aj svetové celebrity
Portofino: Európsky poklad, ktorý uchvátil aj svetové celebrity

Portofino: Európsky poklad, ktorý uchvátil aj svetové celebrity

Spoznajte malebné talianske mestečko, ktoré si získalo srdcia mnohých známych osobností.

Maličké domčeky v pastelových farbách lemujúce priezračné more, vinice, olivové háje, ale aj okúzľujúce vily patriace slávnym osobnostiam.

Mesto Portofino ležiace v severozápadnej časti Talianska patrí k turistiky najvyhľadávanejším lokalitám. Svojou unikátnou scenériou si získalo srdcia ľudí z celého sveta.

Do jeho uličiek môžete nazrieť aj vy. Už v nedeľu 14. mája odštartuje na Jednotke nový dramatický seriál Hotel Portofino. Objavte nádherné miesta a spoznajte osud hlavnej hrdinky, hotelierky Belly.

Taliansky Hollywood

V meste dnes môžete vidieť mnohé luxusné vily či jachty patriace bohatým ľuďom nielen z Talianska. Voľné chvíle si tu užíva napríklad módny návrhár Domenico Dolce či Stefano Gabbana.

portofino, 2.jpg

V uliciach Portofina môžete stretnúť aj Giorgia Armaniho, ktorý sa tu rád ukrýva pred novinármi a fotografmi. Keď sa začal natáčať seriál Hotel Portofino, jeho záhradník si všimol lietajúci dron. So zdesením bežal za filmovým štábom, pretože mal obavy, že ide o novinárov.

Kúzelné ulice prímorského mestečka zlákali aj mnohé známe celebrity. Každé leto sa tu okrem tisícov turistov objaví napríklad Rihanna, Gwyneth Paltrow, Mariah Carey, Steven Spielberg, Beyonce či Jay-Z.

Pretože ide o skutočne vychytenú oblasť plnú známych tvárí, pre tvorcov nebolo jednoduché získať povolenie k natáčaniu.

Frank Sinatra, Brigitte Bardot či Ernest Hemingway

Ako sa však z obyčajnej rybárskej dedinky stal raj svetových celebrít?

Všetko sa začalo v 20. storočí, keď do Portofina zavítali umelci ako Frank Sinatra, Ernest Hemingway, Elizabeth Taylor či Bridgitte Bardot. Práve vďaka nim sa z neznámej dedinky stal raj umelcov a bohatých ľudí.

V priebehu niekoľkých rokov sa ulice Portofina zaplnili spisovateľmi, hercami, hudobníkmi a ďalšími umelcami, ktorí tu nachádzali oddych, nápady a zábavu.

Portofino, ktoré pôvodne ťažilo z rybolovu, dnes patrí k turisticky najvyhľadávanejším lokalitám a žije predovšetkým z cestovného ruchu.

Počas hlavnej sezóny sem denne zavíta viac ako 10 tisíc turistov. Pre porovnanie, Portofino má len asi 400 obyvateľov.

O tom, že ide o skutočne exkluzívnu lokalitu, svedčí aj fakt, že elegantnú vilku si tu môžete kúpiť za zhruba 35 miliónov dolárov.

Nezmeškajte premiéru dramatického seriálu Hotel Portofino už v nedeľu 14. mája na Jednotke.

25 50 75 90
FOTO: Unsplash

Živé vysielanie ??:??

Televízia