Úvod Novinky Filmy a seriály
Pre šľachtu nebol dosť dobrý, a tak založil prvú francúzsku reštauráciu
Pre šľachtu nebol dosť dobrý, a tak založil prvú francúzsku reštauráciu

Pre šľachtu nebol dosť dobrý, a tak založil prvú francúzsku reštauráciu

Nezmeškajte film Delikatesa. Chutný príbeh o vzniku prvej francúzskej reštaurácie.

Píše sa rok 1789 a vo Francúzsku sa schyľuje k revolúcii. Na panovníckych dvoroch pomaly narastá napätie a vzťahy medzi panovníkmi a ich poddanými sú každým dňom vyostrenejšie.

Aj o tom je film Delikatesa, ktorý si môžete vychutnať (a to doslova) už v pondelok o 20:30 hod. na Jednotke. Historický film so silným spoločenským presahom prináša nielen vynikajúce recepty, ale aj bravúrnu sondu do vtedajších vzťahov.

Delikatesa, film 2.png

Revolúcia v gastronómii aj v spoločnosti

V úvodných minútach sa divák ocitá v kuchyni na zámku vojvodu z Chamfortu, ktorej vládne uznávaný kuchár Manceron.

Varenie je preňho umením a seba vníma ako nespútaného umelca. Práve jeho prekypujúca kreativita a nespútanosť ho privádza do konfliktov s vojvodom.

Talentovaný kuchár po ďalšom konflikte dostáva okamžitú výpoveď. Spočiatku zdrvený Manceron si postupne uvedomí, že dostal neuveriteľnú príležitosť.

Ako to často býva, oči mu otvorí šarmantná dáma. Záhadná Louise kuchára presvedčí, aby spoločne založili podnik, v ktorom bude chutné jedlo dostupné pre každého.

Na sklonku 18. storočia bola totiž gastronómia výsadou aristokracie. Bežný ľud, ktorý sa stravoval výhradne doma, nemal možnosť ochutnať žiadne špeciálne pokrmy.

Vo vzduchu visí revolúcia, ľudia sa domáhajú svojich práv. Prečo nezmeniť aj pravidlá gastronómie a nesprístupniť ju všetkým – bez ohľadu na postavenie? Nie je to iba jedlo, je to rovnosť a sloboda.

Pripravte si podbradníky, sliny potečú prúdom

Delikatesa divákovi ponúka nielen výnimočný filmový zážitok, ale aj výrazný gastronomický zážitok. Ak patríte k fanúšikom dobrého jedla, sliny vám celkom iste potečú prúdom. Stoly prehýbajúce sa pod plnými taniermi sú totiž súčasťou väčšiny scén.

Delikatesa, film 2.png

Famózne pokrmy budú od prvej sekundy útočiť na vaše chuťové poháriky a len človek s pevnou vôľou sa okamžite nevrhne k chladničke. Dokonalú chuť a vôňu jedla ucítite aj cez televízne obrazovky.

25 50 75 90
FOTO: Instagram

Živé vysielanie ??:??

Televízia