Úvod Novinky Filmy a seriály
Dano Heriban účinkoval aj v najúspešnejšom seriáli RTVS
Dano Heriban účinkoval aj v najúspešnejšom seriáli RTVS

Dano Heriban účinkoval aj v najúspešnejšom seriáli RTVS

Zosnulý herec, ktorého si diváci RTVS pamätajú z Pumpy, si zahral aj v seriáli Hniezdo.

Dano Heriban bol skutočne výnimočný umelec. Okrem mnohých postáv, ktoré stvárnil na divadelných doskách, bol aj obľúbeným televíznym hercom. Zahral si aj v niekoľkých úspešných projektoch RTVS.

Trio na Pumpe

Dnes už kultovou hláškou Savana pumpa, vajčiaci Dano každú sobotu ohlasoval svoj príchod na obrazovky Jednotky.

Dano Heriban si v Pumpe zahral taxikára, ktorý každý večer vysedával na benzínovej pumpe. Spoločnosť robil Mikimu. Toho v seriáli Pumpa stvárnil Michal Kubovčík.

Príbehy taxikára Dana, štamgastu Jariho a pumpára Mikiho stále nájdete aj v našom online archíve.

Zahral si aj v Hniezde

Dano Heriban účinkoval aj v seriáli Hniezdo. V 12-dielnom seriáli si zahral postavu Romana, kamaráta Kristíny Važanovej (Soňa Norisová). Hoci ho Kristína berie ako najlepšieho priateľa, Romana k nej viaže niečo viac.

Dano Heriban, Hniezdo.png

Seriál s kriminálnou zápletkou divákom priniesol príbehy troch manželských dvojíc, ktorých životy obráti naruby narodenie neželaného dieťaťa.

Seriál, ktorý režíroval Braňo Mišík, sa stal absolútnym televíznym trhákom. Finále najsledovanejšieho slovenského seriálu si nenechalo ujsť viac než 640-tisíc divákov.

Hniezdo sa tešilo rekordnej sledovanosti už od svojho štartu. Premiérový diel si pustilo až 470-tisíc divákov a priemerne ho sledovalo až 576-tisíc divákov.

Okrem Dana Heribana si v pôvodnom seriáli zahrali obľúbení slovenskí herci ako Alexander Bárta, Marián Mitaš, Andrea Karnasová či Zuzana Kubovčíková Šebová.

Všetkých 12 častí si môžete pozrieť v archíve RTVS zadarmo a bez reklám.

25 50 75 90
RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia