Úvod Novinky Filmy a seriály
Nevideli ste Stratené dievča? Sledujte skvelý výkon Bena Afflecka
Nevideli ste Stratené dievča? Sledujte skvelý výkon Bena Afflecka

Nevideli ste Stratené dievča? Sledujte skvelý výkon Bena Afflecka

Triler vznikol podľa knižnej predlohy, ktorá v roku 2012 lámala rekordy predajnosti. Rovnako vydarená je však aj filmová verzia.

Nezmeškajte príbeh zúfalého manžela, ktorý pátra po svojej stratenej žene. Amy zmizne bez stopy práve v deň ich piateho výročia svadby.

Všetko nasvedčuje tomu, že neodišla dobrovoľne a hlavný hrdina Nick (Ben Affleck) sa púšťa do veľkej pátracej akcie. Paradoxom je, že sám je podozrivý...

Stratené dievča vysiela Jednotka v piatok o 22:45 hod.

Hviezdny režisér

Strhujúci triler mal premiéru v roku 2014 a mnohí (aj nie práve najväčší priaznivci hollywoodskeho herca) sa zhodli, že vo filme podal jeden z najlepších výkonov.

Ben Affleck

Snímka vznikla podľa knižnej predlohy spisovateľky Gillian Flynn a režíroval ju David Fincher, ktorý je podpísaný aj pod „kultovkami“ ako Klub bitkárov či Sedem.

Stratené dievča je perfektnou zmesou kriminálneho filmu, drámy a trileru s mysterióznymi prvkami.

Hoci herečka Rosamund Pike získala v roku 2015 nomináciu na Oscara, vyhrať sa jej v kategórii Najlepśie herečka vo vedľajšej úlohe nepodarilo.

Niekoľko zaujímavostí o filme

  • Ben Affleck počas príprav na nakrúcanie filmu študoval niekoľko príbehov mužov, ktorí boli obvinení, ale aj odsúdení za usmrtenie manželiek.
  • Herečka Carrie Coon, ktorá si vo filme zahrala Aflleckovu sestru – dvojičku, je v skutočnosti od herca mladšia o viac ako deväť rokov.
  • Knižná predloha filmu pobláznila svet dva roky pred filmovou premiérou. V roku 2012 sa stala v Amerike najpredávanejšou knihou s dvomi miliónmi výtlačkov.
  • Pôvodne plánoval režisér obsadiť do hlavnej úlohy Brada Pitta, s ktorým už predtým nakrúcal.
  • Zmiznutú manželku si pôvodne mala zahrať Reese Witherspoon, Charlize Theron, Natalie Portman, uvažovalo sa aj o Olivii Wilde či Emily Blunt.
  • Hovorí sa, že manželský pár mal hrať pôvodne Tom Cruise a Reese Witherspoon, obaja herci však mali problém s „nahými“ scénami.
  • Nakrúcanie filmu trvalo sto dní. Režisér David Fincher nakrútil dokopy päťsto hodín materiálu. Film zostrihali na dĺžku 149 minút.
  • Affleck sa chcel v čase nakrúcania venovať viac režírovaniu filmov. Všetko odsunul na druhú koľaj, aby mohol spolupracovať s Fincherom.
  • Počas prác na filme sa však herec postaral o rozruch, keď si odmietol dať na hlavu šiltovku New York Yankees. Celý život totižto fandil tímu Boston Red Sox. Problém mal dokonca aj kompromisom, aby mal na hlave čiapku New York Mets. To bol dôvod, prečo nakrúcanie prerušili na štyri dni. Režisér označil toto jeho správanie za neprofesionálne.
25 50 75 90
Zdroj foto: 20th Century Fox Film Corporation / Merrick Morton

Živé vysielanie ??:??

Televízia