Úvod Novinky Filmy a seriály
Nevera odhalená: Géza svoje ženy stratil. Vojtech tú svoju našiel
Nevera odhalená: Géza svoje ženy stratil. Vojtech tú svoju našiel

Nevera odhalená: Géza svoje ženy stratil. Vojtech tú svoju našiel

Rodina Violovských a Belsbergových prechádza ďalšími životnými skúškami.

Géza sa snaží dodržať sľub, ktorý dal Róze po prvej svetovej vojne . Buduje dobre rozbehnuté obchodné vzťahy a zabezpečuje svoju rodinu tak, aby nič nepostrádala.

Jediné, čo Róze nedokáže dať je láska. Žena, ktorú úprimne miluje je modistka Judit. Zakázaný vzťah Juciky a Gézu sa odohrával za zavretými dverami izby celých šesť rokov. Úspešne utajovaný milenecký pomer odhalia až finančné škrty cez rozpočet .

Koniec tajomstvám

Géza tajne investoval do Jucikinho modistva s prísľubom, že jedného dňa sa stane vlastníčkou. No potom, ako ho Georg nešťastne pripraví o peniaze, Gézovi nezostáva nič iné iba modistvo predať.

Kúpna zmluva sa však dostáva do rúk Rózy a spolu s ňou pravda o Gézovej nevere. Ten sa nepokúša veľké odhalenie poprieť a pri stole sa Róze prizná. Tento zlomový moment rozvráti ich vzťah a jediným tmelom rodiny je syn Vojtech.

STVRTA_CAST_1.301.1.jpg

Géza sa nedokáže Juciky vzdať, ale nech sa snaží akokoľvek zachrániť jej modistvo, nešťastná situácia ho donúti pristúpiť k obchodu. Je to jediná cesta, ako zaplatiť kauciu za svokra Georga.

Vzťah, ktorý nikdy nemôže prekročiť múry izby a nenaplnené vízie o modistve donútia Juciku odísť. Jedného dňa sa Géza prebúdza v prázdnej posteli. Jucika je preč a Róza ho ako muža odmietla.

Vojtech a Irena

Napätie narastá aj v spoločnosti. Pod vplyvom nacionalizmu sa prehlbuje neznášanlivosť voči Židom aj Čechom na Slovensku. V tomto období Vojtech stretáva krásnu hnedovlásku. Avšak...

STVRTA_CAST_1.541.1.jpg

Európa sa začína otriasať pod vplyvom Hitlera. A po Veľkej hospodárskej kríze prichádzajú ešte horšie časy – blíži sa rok druhej svetovej vojny.

Sledujte piatu epizódu seriálu Čas nádejí v nedeľu 4. februára o 20:30 na Jednotke.

Nestihli ste pozerať? Odvysielanú epizódu nájdete v archíve .

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia