Úvod Novinky Filmy a seriály
Deti v úlohe Vojta Violovského v seriáli Čas nádejí. Ako prebiehal ich výber?
Deti v úlohe Vojta Violovského v seriáli Čas nádejí. Ako prebiehal ich výber?

Deti v úlohe Vojta Violovského v seriáli Čas nádejí. Ako prebiehal ich výber?

Dospelého Vojtecha Violoského, syna manželov Rózy a Gézu, si zahral herec Róbert Sipos. Jeho detskú podobu stvárnilo niekoľko detí.

Vojto sa narodil počas prvej svetovej vojny. Nikto však netušil, že Róza svojho manžela ukrýva po tom, ako ušiel z frontu.

Gézova matka Gréta nevestu obvinila z nevery a nenarodené dieťa vopred odsúdila. Ani po Gézovom návrate pravde neuverila a malého vnuka nikdy neprijala. Vojtech tak celý život čelí Grétinej nevraživosti.

Deti v úlohe Vojta Violovského

Kým postava Vojtu dospela, kedy na scénu prišiel Róbert Sipos, predstavilo sa v jeho úlohe niekoľko malých hercov.

Deti od najútlejšieho veku stvárňovali Vojtecha na ceste k jeho dospelosti. Nábor detských hercov prebiehal prostredníctvom kastingovej agentúry.

cas_nadeji_vojto.jpeg

Dramaturgička hranej tvorby RTVS Dana Garguláková prezradila, čo je pri výbere dôležité. V prvom rade musí dieťa zodpovedať typu postavy a preukázať talent. „Pri väčších deťoch je postup štandardný, tak ako u dospelých. Musia sa naučiť krátku ukážku zo scenára a musí pôsobiť na kamere prirodzene a fotogenicky.“

TRETIA_CAST_1.373.1 (2).jpg

V prípade bábätiek sú podmienky výberu iné. Natáčanie jednotlivých obrazov býva náročné a pre malé deti môže byť obzvlásť nekomfortné. „Obsadzovanie bábätiek je samozrejme citlivá záležitosť. Väčšinou sa deje na základe osobných kontaktov ľudí z kastingových spoločností, ktorí oslovujú matky, ochotné svoje dieťatko vystaviť strastiam natáčania,“ dodala Dana Garguláková.

Sledujte seriál Čas nádejí každú nedeľu o 20:30 na Jednotke.

25 50 75 90

Galéria

cas_nadeji.jpg cas_nadeji.jpg CAS_NADEJI_06_1.293.1.jpg STVRTA_CAST_1.137.1.jpg TRETIA_CAST_1.72.1 (1).jpg TRETIA_CAST_1.373.1 (2).jpg cas_nadeji_vojto.jpeg

Živé vysielanie ??:??

Televízia