Úvod Novinky Filmy a seriály
Zuzana Mauréry o svojej postave v seriáli Čas nádejí: Gréta nie je zlá
Zuzana Mauréry o svojej postave v seriáli Čas nádejí: Gréta nie je zlá

Zuzana Mauréry o svojej postave v seriáli Čas nádejí: Gréta nie je zlá

Gréta nepatrí k postavám, ktoré si diváci automaticky obľúbia. Ba práve naopak.

Seriálová postava Gréta Viola je divákmi vnímaná negatívne. Rázna, cieľavedomá a najmä pragmatická manželka a matka, ktorá si ide za svojím. Často nehľadí na nič iné, len svoje ciele, ktoré chce dosiahnuť bez ohľadu na ostatných.

Kvôli svojej ťažkej povahe sa neraz dostane do konfliktu so svojím synom Gézom, ako aj s jeho manželkou Rózou. Tá kruté správanie svokry musí len ticho znášať.

Po tom, čo sa vzťah medzi Grétou a Rózou neznesiteľne vyostrí, Géza musí konať. Rozhodne sa, že svoju matku pošle dožiť k príbuzným do iného mesta. Netuší, čo toto rozhodnutie spôsobí...

Gréta koná najlepšie, ako dokáže

Ako svoju postavu vníma herečka Zuzana Mauréry? „Ona, aj keď robí zle, tak to robí vo väčšine prípadov z nejakých pohnútok a myslí si, že robí to najlepšie, čo môže urobiť,“ hájila konanie svojej postavy herečka, ktorá sa domnieva, že to, či je postava negatívna, je len uhol pohľadu.

„Ona má svoje pravdy a svoju minulosť. Má svoje skúsenosti, na základe ktorých koná. Ako každý človek. Možno, že s odstupom času by robila inak, ale bola nejako vychovaná a má presvedčenie, podľa ktorého koná. Je podstatné poznať tie jej presvedčenia,“ doplnila herečka.

Natáčanie historického seriálu si herečka užívala. Ako prezradila, z minulosti by do súčasnosti rada vrátila pravidlá. Tie nám, podľa Zuzany Mauréry, veľmi chýbajú.

„Zdá sa mi, že tie pravidlá sa veľmi rozlievajú. Či už ide o výchovu detí, alebo mužsko-ženské súžitie. Všetci sme veľmi tolerantní a slobodní, ale to prináša aj veľkú zodpovednosť, ktorú, myslím si, nedokážeme ustáť,“ uzavrela herečka v relácii Dobré ráno, Slovensko!.

25 50 75 90

Galéria

Cas nadeji - foto.jpg CAS_NADEJI_05_1.371.1.jpg CAS_NADEJI_05_1.633.1.jpg CAS_NADEJI_06_1.298.1.jpg čas nádejí rtvs zuzana mauréry.jpg čas nadeji.jpg CAS_NADEJI_07_1.399.1.jpg CAS_NADEJI_05_1.348.1.jpg
FOTO: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia