Úvod Novinky Filmy a seriály
Scenáristka seriálu Čas nádejí: V dobe konšpirácií si treba fakty overovať
Scenáristka seriálu Čas nádejí: V dobe konšpirácií si treba fakty overovať

Scenáristka seriálu Čas nádejí: V dobe konšpirácií si treba fakty overovať

Seriál Čas nádejí zobrazuje historické udalosti tak, ako naozaj boli. To mu prispieva k výnimočnosti.

Historická sága prekonala očakávania. Hneď prvú epizódu videlo viac ako pol milióna divákov. Túto latku si seriál udržiava každou ďalšou epizódou.

„Mám radosť, lebo tá sledovanosť je odmena za prácu,“ povedala úprimne scenáristka seriálu Scarlett Čanakyová.

V relácii Dobré ráno Slovensko rozprávala o tom, ako seriál vznikal. Pri zasadzovaní deja do historických udalostí nenechala nič na náhodu. Všetko, čo divák v seriáli uvidí je do detailu overené rôznymi odborníkmi. „Sedia všetky historické fakty,“ potvrdila scenáristka. „Keď píšete príbeh a píšete historický film, neexistuje pre mňa ako profesionála to neprehnať historickou supervíziou,“ dodala.

Scarlett Čanakyová pri písaní scenára zapojila do práce celý tím odborníkov. Za dôveryhodnosťou seriálu stojí „veľmi veľa historikov, etnografov a dokonca moja sesternica, ktorá sa zaoberá historickým právom,“ vysvetľuje.

CAS_NADEJI_06_1.254.1.jpeg

Vďaka dôkladnému overeniu skutočností seriál prináša faktický a neprikrášlený obraz dejín tak, ako sa diali. „Ja si myslím, že v dobe, keď nám hrozia rôzne konšpiračné teórie si treba fakty overovať,“ dodáva autorka.

Seriál Čas nádejí dostal do rúk režisér Ján Sebechlebský. „Keď som začala písať seriál, nevedela som, že ho bude režírovať on,“ spomína spätne.

Poslucháčom prezradila, ako vstúpil do vývoja scenára. „Jano sa stal režisérom, vstúpil do toho procesu a úplne v závere, tu v budove pyramídy sme po nociach dorábali posledné dialógy,“ prezradila v rozhovore pre Rádio Slovensko.

Obľúbený seriál Čas nádejí pomaly vrcholí. Nenechajte si ujsť jeho predposlednú časť v nedeľu o 20:30 na Jednotke.

25 50 75 90

Galéria

TRETIA_CAST_1.218.1.jpg cas nadeji.jpg Untitled_1.432.1 (1).jpg cas_nadeji.jpg CAS_NADEJI_07_1.399.1.jpg CAS_NADEJI_07_1.391.1.jpg

Živé vysielanie ??:??

Televízia