Úvod Novinky Filmy a seriály
Ady Hajdu v seriáli Čas nádejí: Konečne som si zahral gynekológa
Ady Hajdu v seriáli Čas nádejí: Konečne som si zahral gynekológa

Ady Hajdu v seriáli Čas nádejí: Konečne som si zahral gynekológa

Ady Hajdu si v posledných epizódach seriálu Čas nádejí zahral jednu z najťažších úloh.

Úspešný seriál RTVS Čas nádejí sa blíži do svojho veľkého finále. Od začiatku januára, mohli diváci s napätím sledovať osudy postáv a ich rodín v čase veľkých geopolitických zmien. V posledných epizódach, si jednu z hlavných rolí zahral Ady Hajdu.

Herec s nezameniteľnou charizmou a hereckým prejavom stvárnil úlohu židovského lekára, ktorý sa ocitol v pracovnom tábore v Seredi. Tento tábor bol zriadený v roku 1941 v časti vojenského objektu a neskôr sa z neho stal koncentračný tábor.

Natáčanie scén v tábore nebolo pre hercov jednoduché. „My keď sme prišli do toho lágra, ktorý stále existuje, tá úzkosť a ten transport, keď nás už viedli do tých vagónov. Priznám sa, že sa mi to ešte asi dva týždne snívalo,“ opísal svoje pocity Ady Hajdu. „Ale je to veľmi dôležité si to pripomínať, aby sme na to nezabudli, čo všetko sme si prežili,“ dodáva.

V pracovnom tábore sa odohráva silný príbeh, v ktorom má Ady Hajdu dôležitú úlohu. Stretáva tu Irenu (Katarína Krajčovičová), ktorá čaká Vojtove dieťa. V tábore porodí zdravého chlapca Samuela. Onedlho však začnú transporty z tábora, ktoré by dieťa neprežilo. Ady Hajdu, ako doktor Weiner, prehovorí Irenu, aby sa chlapca nedobrovoľne vzdala za cenu záchrany jeho života.

CAS_NADEJI_06_1.539.1.jpg

„Nádherný príbeh židovského doktora, ktorý sa stará o zdravie v lágre svojich žien. On je tam gynekológ a porodí krásne a zdravé dieťa, len aby ho zachránil,“ opísal svoju postavu herec.

Doktor Weiner riskuje vlastný život, keď malého Samka pašuje von z tábora v lekárskej taške. Zdravé a živé dieťa vymení za mŕtveho novorodenca v neďalekej rodine. Je to jeden z najsilnejších momentov v seriáli.

Postavu gynekológa si Ady Hajdu zahral prvý krát vo svojej kariére. Pochválil sa tým aj na svojom Instagrame.



Pred poslednou epizódou ešte ostáva veľa otáznikov. Samuelova nová rodina sa Ireninho chlapca nechce vzdať. Zašli až tak ďaleko že ho premenovali a zapísali na matriku pod novým menom. Irena a doktor Weiner nastúpili na vlak, ktorý smeruje do koncentračného tábora.

Prežije Irena spolu s doktorom Weinerom posledné udalosti od transportu? A podarí sa Irene nakoniec získať späť svoje dieťa?

Nenechajte si ujsť finále seriálu Čas nádejí už túto nedeľu 25. februára o 20:30 na Jednotke.

25 50 75 90

Galéria

CAS_NADEJI_07_1.399.1.jpg CAS_NADEJI_07_1.335.1.jpg CAS_NADEJI_07_1.98.1.jpg CAS_NADEJI_07_1.245.1.jpg CAS_NADEJI_06_1.340.1.jpg CAS_NADEJI_07_1.391.1.jpg

Živé vysielanie ??:??

Televízia