Úvod Novinky Filmy a seriály
Dominika Morávková o Róze z Času nádejí. Takto by som žiť nevedela
Dominika Morávková o Róze z Času nádejí. Takto by som žiť nevedela

Dominika Morávková o Róze z Času nádejí. Takto by som žiť nevedela

Herečka nám porozprávala o tom, ako prežívala nakrúcanie a čo bolo pre ňu najťažšie.

Úspešný historický seriál RTVS Čas nádejí sa pomaly končí a s ním aj osudy Rózy a Gézu Violovských. Rózu stvárnila skvelá herečka Dominika Morávková. Oproti iným hercom, sa nesnaží so svojou postavou hľadať spoločné znaky, len sa do nej vcíti. „Jej životný príbeh je dosť ťažký. Nachádza sa v ťažkej situácii a snaží sa v nej prežiť čo najlepšie,“ povedala nám.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Samotná Dominika si vie dokonca aj predstaviť žiť v rokoch 1914- 1951, kedy sa seriál odohráva. „Mám pocit, že tie spomienky, aj keď sme ich nezažili, sú stále niekde v nás a veľmi sa ma dotýkajú.“

Herci sa museli pohybovať v dlhom časovom rozmedzí, meniť sa a prispôsobovať rokom, v ktorých sa ich postava práve nachádza. A práve to bolo pre herečku najťažšie. „Boli dni, keď som mala scénu ako 20-ročná a ďalšia scéna bola ako 60-ročná. Ten časový posun ma výrazne menil v maskérni, ale sama som niekedy premýšľala, či si uvedomujem posun tej postavy v jej životnom rozvoji. Bolo to niekedy náročné ustriehnuť, ale režisér Janko Sebechlebský to vždy podchytil,“ prezradila.

Čo by však nedokázala, je žiť s človekom, ktorý ju nemiluje. Róza má totiž za manžela Gézu a ten ju síce má rád, ale nie tak, ako by chcela. „S takým človekom by som nevedela žiť. Mám na prvom mieste vzájomnú lásku a podporu a nevedela by som žiť s človekom, s ktorým by som necítila naplnenie,“ dodala.

Pozrite si finálnu časť nádherného seriálu Čas nádejí v nedeľu o 20.30 na Jednotke a všetky ostatné časti zadarmo a bez reklám v našom archíve.
25 50 75 90

Galéria

CAS_NADEJI_06_1.539.1.jpg Dominika Morávková a Daniel Žulčák v Čase nádejí Dominika Morávková v Čase nádejí Vojto v poslednej časti Času nádejí Daniel Žulčák ako Géza v poslednej časti Času nádejí Posledná časť seriálu Čas nádejí Peter Kočiš v Čase nádejí Vojto v Čase nádejí Daniel Žulčák v Čase nádejí ady hajdu čas nadeji rtvs.jpg

Živé vysielanie ??:??

Televízia