Úvod Novinky Filmy a seriály
Kto je mladý Tóno Gabriš zo seriálu Čas nádejí? Petra Ondrejičku poznáme aj ako židovského väzňa
Kto je mladý Tóno Gabriš zo seriálu Čas nádejí? Petra Ondrejičku poznáme aj ako židovského väzňa

Kto je mladý Tóno Gabriš zo seriálu Čas nádejí? Petra Ondrejičku poznáme aj ako židovského väzňa

V seriáli Čas nádejí sa objavil iba párkrát, ale napáchal veľké škody.

Mladý Tóno Gabriš s arogantnou povahou sa hlásil k fašistickým ideám. Násilník po svojom otcovi sa dostal do roztržky s Vojtechom Violovským po tom, ako napadol Vojtovho českého priateľa.

Počas druhej svetovej vojny odovzdal mladučkú Irenu do rúk gestapa. Tým sa podpísal na jej osude, ktorý sa skončil smrťou počas transportu do koncentračného tábora. Po vojne sa život fašistického kolaboranta končí vo väznici.

V úlohe zápornej postavy Tóna Gabriša vystúpil herec Peter Ondrejička.

irena_gabris_cas_nadeji.png


Ondrejička v úlohe židovského väzňa

V seriáli Čas nádejí sa predstavil ako zlomyseľný surovec na strane ohavného režimu. Pár rokov predtým si zahral celkom opačnú rolu.

V januári 2022 mal premiéru film z koprodukcie RTVS Správa. Film vypovedá skutočný príbeh dvoch väzňov koncentračného tábora, ktorí sa svojim hrdinským činom zapísali do dejín.


Ak sa vám fotografia nezobrazuje správne, obnovte stránku.


Alfréd Wetzler a Rudolf Vrba ušli z Osvienčimu, aby povedali pravdu o hrôzach za bránami tábora. Peter Ondrejička si zahral jednu z hlavných postáv, Rudolfa Vrbu.

V tejto úlohe stvárnil úplne opačný charakter - osud človeka väzneného v tých najkrutejších podmienkach. V takých, do ktorých sám poslal Irenu ako Tóno Gabriš v seriáli Čas nádejí.

„My totiž nie sme odsúdení na to, aby sa história opakovala. Musíme však prestať zatvárať oči a byť voči iným ľahostajní. Pretože holokaust naozaj nezačal v táboroch. Začal na uliciach, na chodbách domov, v školách, medzi priateľmi. Začal, keď sa jedni začali vyvyšovať nad druhými,“ napísal na svojom Instagrame herec.

Nezabudnite, že seriál Čas nádejí je stále dostupný v archíve RTVS.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia