Úvod Novinky Filmy a seriály
Najskôr omladla, potom zostarla. Takto sa vyvíjala Róza v Čase nádejí
Najskôr omladla, potom zostarla. Takto sa vyvíjala Róza v Čase nádejí

Najskôr omladla, potom zostarla. Takto sa vyvíjala Róza v Čase nádejí

Jedna z najťažších úloh v seriáli Čas nádejí bolo dôveryhodne stvárniť postavy, ktoré sa veľmi rýchlo vyvíjali.

Dominika Morávková-Zeleníková sa predstavila ako jedna z hlavných postáv. Na začiatku je Róza Belsberg 18-ročné dievča. Na konci poslednej epizódy má takmer 60 rokov.

„Je to krásna postava z hľadiska hereckej príležitosti, pretože je naozaj rozsiahla,“ opisuje herečka svoju postavu. „Predstavuje širokú škálu životného príbehu, emócií a rôznych situácií, ktoré ju postretnú,“ dodáva.

Ako opisujú viacerí herci, najťažšie je zžiť sa so svojou úlohou v každej jej podobe - od najmladšej po najstaršiu. „Boli dni, keď som mala scénu ako 20-ročná a ďalšia scéna bola ako 60-ročná. Ten časový posun ma výrazne menil v maskérni, ale sama som niekedy premýšľala, či si uvedomujem posun postavy v jej životnom rozvoji,“ povedala v rozhovore Dominika Morávková.

GridArt_20240304_152618048.jpg

Veľká časť práce sa odohrávala za kamerou. Rozpätie takmer štyridsiatich rokov museli stvárniť na pľaci tridsiatnici. Vizuálny vývoj postáv bol v rukách maskérok, ktoré pomáhali hercom a herečkám omladnúť aj zostarnúť.

Ako uviedla maskérka Eva Ungrová, najviac sa vyhrali s vlasmi. Na tvorbu vrások využili prípravky zo zahraničia. Tie si objednali až z Ameriky.

Ak ste sledovali Čas nádejí mali ste možnosť vidieť, ako sa postavy menili v čase. Pozrite sa, ako sa vyvíjala Róza Belsberg.

Nezabudnite, že seriál je ešte stále dostupný v televíznom archíve RTVS.
25 50 75 90

Galéria

DRUHA_CAST_1.660.1.jpg DRUHA_CAST_1.100.1.jpg TRETIA_CAST_1.373.1 (2).jpg cas_nadeji.jpg Dominika Morávková ako Róza v Čase nádejí cas_nadeji_08_1.103.1.jpg moravkova_róza_čas nádejí.png piata (1).jpeg STVRTA_CAST_1.79.1.jpeg prva (1).jpeg

Živé vysielanie ??:??

Televízia