Úvod Novinky Filmy a seriály
Ženy zo seriálu Čas nádejí. Ktorá vám najviac učarovala?
Ženy zo seriálu Čas nádejí. Ktorá vám najviac učarovala?

Ženy zo seriálu Čas nádejí. Ktorá vám najviac učarovala?

 Každá z nich bola iná a jedinečná. Každá vstúpila do deja, aby ho ovplyvnila.

Štyri ženy zo seriálu Čas nádejí zohrali významnú úlohu. Ktorá z nich je vám najbližšia?

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Róza Belsberg

Mladé 18 ročné dievča s iskrou v oku pod tlakom udalostí rýchlo mení svoj charakter. Na začiatku naivná a vznášajúca sa dievčina sa vydá za svojho vysnívaného princa. Láska však ani z ďaleka nepripomína rozprávku.

cas_nadeji.jpg

Jej milovaný Géza si ju berie kvôli obchodnej dohode rodín. Z Rózy sa postupne vyvíja silná žena. Niekde na ceste ťažkého života stratila svoje ružové okuliare, ale naďalej zostáva dobrým človekom. Je oddaná a verná manželka, úprimná a poctivá. Pre svojich najbližších robí maximum, stará sa o rodinu a stojí pevne na nohách, hoci dostáva bolestivé rany.

Jucika

Krásna Jucika vstupuje do deja, aby ohúrila mladého Gézu Violovského. Mladá modistka žije svojou kariérou, je sebestačná a púta pozornosť chlapov. Stáva sa Gézovou dlhoročnou tajnou milenkou. Dúfa, že jedného dňa bude modistvo, v ktorom pracuje, patriť jej. To sa však nestalo a ona Gézu opúšťa.

TRETIA_CAST_1.670.1 (1).jpg

Túla sa životom, prežíva ďalší nešťastný vzťah a začne sa živiť prostitúciou. Padne na dno a v tomto zúfalstve sa vracia naspäť ku Gézovi. Do konca života zostáva po jeho boku ako milenka.

Gréta Violovská

Gréta je Gézovou matkou, ktorá stojí po boku svojho muža. Ten však prichádza o život a z Gréty sa stáva vdova. Je rázna a prísna žena, ktorá nerozdáva úsmevy. Pôsobí chladne a snaží sa byť praktická. Chce, aby v rodine panoval poriadok a snaží sa nad ním držať pevnú ruku.

CAS_NADEJI_05_1.371.1.jpg

Grétin vzťah k Róze nikdy nebol dobrý, ale od momentu, ako ju podozrieva z nevery, ju už nikdy nevie zobrať na milosť. Nevraživosť v sebe živý aj voči svojmu vnukovi. Pre jej nepríjemnú a mnohokrát neohľaduplnú otvorenosť ju Géza vyhnal z domu.

Irena Bandlerová

Mladučké dievča židovského pôvodu a Vojtova veľká láska. Krásna, usmievavá a úprimne milujúca. Pochádza z dobre postavenej rodiny zubára, je bystrá a veselá. Pred sebou má najťažší osud zo všetkých ženských postáv v seriáli. Jej odvaha a smelosť ju napokon dostanú do zberného tábora a neskôr do vagóna smrti. Irenina rodina sa púšťa do rizika a pripraví emigračný plán.

CAS_NADEJI_05_1.348.1.jpg

Uprostred noci, na ceste do bezpečia, sa Irena od rodiny odpojí, pretože čaká Vojtovo dieťa. Tento odvážny krok späť ju privedie do tábora v Seredi, v ktorom porodí dieťa. Musí sa ho však vzdať, aby mu zachránila život.

Zlomená Irena robí všetko preto, aby sa dostala naspäť k synovi a Vojtovi. Na tejto ceste je však schopná riskovať vlastný život a presne to ju dostáva do rúk gestapa.

Seriál Čas nádejí je dostupný v našom archíve do 17. marca.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia