Úvod Novinky Filmy a seriály
Oscary sú rozdané. Pozrite si to najlepšie z červeného koberca
Oscary sú rozdané. Pozrite si to najlepšie z červeného koberca

Oscary sú rozdané. Pozrite si to najlepšie z červeného koberca

Večer ovládol film Oppenheimer.

Životopisná dráma Oppenheimer anglického režiséra Christophera Nolana získala v noci na pondelok Cenu americkej Akadémie filmových umení a vied za najlepší film. Najlepšou herečkou sa stala Emma Stone, ktorá si zahrala vo filme Chudiatko.

Oppenheimer bol na Oscara nominovaný celkovo v 13 kategóriách, nakoniec si odniesol sedem sošiek. Okrem najlepšieho filmu, režiséra a herca triumfoval aj v kategóriách najlepší herec vo vedľajšej úlohe, kde cenu získal Robert Downey Jr, najlepšia pôvodná filmová hudba, najlepšia kinematografia a najlepší strih.

Štyri zlaté sošky získal film Chudiatko (Poor Things), ktorý okrem herečky uspel aj v kategóriách najlepšie kostýmy, najlepší mejkap a úprava vlasov a najlepšia výprava. Dojatú Emmu Stone počas Ďakovnej reči prekvapili neposlušné šaty, ktoré sa vzadu začali párať.

Ak sa vám videá nezobrazujú správne, obnovte stránku.

Prvý Oscar pre Ukrajinu

Na slávnostný večer bude dlho spomínať aj Ukrajinský režisér Mstyslav Černov, ktorý získal v nedeľu pre svoju vlasť prvého Oscara. Černova ocenili za snímku 20 dní v Mariupole dokumentujúcu ruské obliehanie tohto mesta.

„Toto je prvý Oscar v dejinách Ukrajiny a ja som poctený," uviedol Černov vo svojej ďakovnej reči. „No budem pravdepodobne prvým režisérom na tomto pódiu, ktorý vyjadrí želanie, aby som tento film nikdy nenatočil. Želal by som si, aby som bol schopný toto (ocenenie) vymeniť za to, že by Rusko nikdy nenapadlo Ukrajinu, nikdy neokupovalo naše mestá... Nedokážem však zmeniť minulosť," vyhlásil.

Najlepším zahraničným filmom je britská dráma Zóna záujmu, ktorá zachytáva život nacistickej rodiny v dome v susedstve koncentračného tábora Auschwitz-Birkenau.

Tehotenstvo aj prekvapivé vystúpenie

O poriadny rozruch sa ešte pred zahájením slávnostnej ceremónie postarala herečka Vanessa Hudgens. Na udeľovanie Oscarov zvolila obtiahnuté čierne šaty zvýrazňujúce krivky. Tehotenské bruško, ktoré doteraz skrývala, tak mal možnosť vidieť celý svet. Film Barbie si večer odniesol len jednu sošku, jeho hlavní predstavitelia si však pre hostí pripravili nezabudnuteľnú šou. Ryan Gosling v ružovom kostýme svojím vystúpením roztancoval celú sálu.

Súčasťou večera bola aj prehliadka tých najlepších outfitov. Hlavnú rolu tento rok hrala čierna farba, na ktorú stavilo rekordné množstvo prítomných dám. Víťazka Emma Stone zvolila svetlé priliehavé peplum šaty, ktoré boli dokonalé až do momentu, kedy ju priamo na pódiu nešťastne zradili. Viac outfitov nájdete v našej galérii.

25 50 75 90

Galéria

Oscary 2024 outfity z červeného koberca Oscary 2024 outfity z červeného koberca Oscary 2024 outfity z červeného koberca Oscary 2024 outfity z červeného koberca Oscary 2024 outfity z červeného koberca Oscary 2024 outfity z červeného koberca
FOTO: Instagram

Živé vysielanie ??:??

Televízia