Úvod Novinky Filmy a seriály
Tento film by podľa kritika mali vidieť všetci študenti, ale aj ostatní. Je dôležitý
Tento film by podľa kritika mali vidieť všetci študenti, ale aj ostatní. Je dôležitý

Tento film by podľa kritika mali vidieť všetci študenti, ale aj ostatní. Je dôležitý

Filmový kritik Peter Konečný radí aj to, ako si vybrať film a na čo sa zamerať.

Máte radi filmy a nikdy neviete, aký si pozrieť? Filmový kritik Peter Konečný, ktorý je stálym hosťom na Rádiu Devín v relácii Filmové štúdio s Petrom Konečným radí, čo by ste si mali určite pozrieť. Videl stovky filmov a aj keď nevie povedať, aké sú jeho obľúbené, lebo ich je veľa, jeden predsa len vyzdvihol.

Vypočujte si aj podcast na Spotify TU a na Apple Podcasts TU.

Ak sa vám video nezobrazuje správne, obnovte stránku

„Jeden z najlepších filmov minulého roka Zóna záujmu by mali vidieť všetci študenti humanitných smerov na Slovensku, všetci vysokoškoláci. Dokonca by som v ich veku spal v spacáku pred každým kinom, ktoré by tento film malo uviesť, pretože ide o taký dôležitý film,“ hovorí.

Historická dráma Jonathana Glazera nemá síce strašné scény, no príbeh je mrazivý. Poukazuje na banalitu zla a vďaka skvelému spracovaniu témy holocaustu, vyhral Veľkú cenu na festivale v Cannes.

Podľa Petra Konečného je Slovensko jednou z popredných krajín vo výrobe filmov. „Sme jedna z najsilnejších kinematografií, keď rátam aj koprodukcie. Minulý rok vzniklo okolo 35-36 celovečerných koprodukčných filmov, čo je na počet obyvateľov, keby sme si to zrátali s inými vyspelými krajinami, veľmi silné číslo,“ vyzdvihuje.

A čo by poradil bežnému divákovi pri výbere filmu? „Nech skúsi pozerať aj iné ako americké filmy. Existuje také pravidlo, že mladí ľudia, ktorí majú 18 rokov, nepoznajú staršie filmy, ako sú oni sami. Sledujú len americkú tvorbu a tým pádom nechápu, čo je kinematografia,“ dodáva. 25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia