Úvod Novinky Filmy a seriály
Herečka Katarína Krajčovičová z Času nádejí: Na postavu Ireny sa poctivo pripravovala
Herečka Katarína Krajčovičová z Času nádejí: Na postavu Ireny sa poctivo pripravovala

Herečka Katarína Krajčovičová z Času nádejí: Na postavu Ireny sa poctivo pripravovala

Irena nastúpila do vagóna smrti. Zakliata Júlia z Troch zlatých dukátov našla svojho princa. No obe postavy majú niečo spoločné.

Herečka Katarína Krajčovičová sa predstavila v dvoch veľmi úspešných projektoch RTVS. Ako princezná Júlia v rozprávke Tri zlaté dukáty. Vianočnú premiéru rozprávky sledovalo až 825-tisíc divákov. Bola to najsledovanejšia vianočná rozprávka za posledných desať rokov.

Onedlho na to sme ju spoznali ako Irenu v seriáli Čas nádejí. Herečka Katarína Krajčovičová si prešla tragickým osudom mladej Židovky.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Príprava na túto hereckú úlohu spočívala najmä v analýze postavy a vzťahov, do ktorých sa zapája. „Je to herecká príprava, ktorá by mala byť. Spočíva v analýze postavy a poznaní spoločensko-historického kontextu, súvislostí, vzťahov, situácie. Byť v tom celom zorientovaný,“ približuje klasickú prípravu pred natáčaním.

Napriek odlišným úlohám v oboch projektoch, z hereckého pohľadu nevidí rozdiel medzi postavami, ktoré stvárňuje. Zahrať Irenu a Júliu bolo rovnako náročné. „Aj Irena z Času nádejí, aj Júlia z Troch zlatých dukátov nie sú z aktuálnej doby, nemajú ten bežný život. Bolo to rovnako náročné,“ vysvetľuje herečka. „Ani tá Júlia nemala všetky scény jednoduché,“ dodala Katarína Krajčovičová.

Herečku Katarínu Krajčovičovú ste mohli vidieť v relácii Záhady tela, v ktorej súťažila po boku svojho kolegu Martina Šalachu.

Reláciu môžete sledovať každú sobotu večer o 20:30 na Jednotke.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia