Úvod Novinky Filmy a seriály
Dávid Uzsák a Veronika Meszárosová z filmu Spiaci účet. Prezradili, ako točili intímne scény
Dávid Uzsák a Veronika Meszárosová z filmu Spiaci účet. Prezradili, ako točili intímne scény

Dávid Uzsák a Veronika Meszárosová z filmu Spiaci účet. Prezradili, ako točili intímne scény

V kinách je nový slovenský film Miloslava Luthera Spiaci účet, ktorý bravúrne prepája prítomnosť s minulosťou.

Film režiséra Miloslava Luthera ukazuje rodinnú drámu, ktorá sa z prítomnosti vracia do doby druhej svetovej vojny. Práve tam sa rodí tajomstvo, ktoré sa po rokoch vkradne do životov mladým manželom, ktorých hrajú Dominika Morávková a Richard Autner.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Postavám z minulosti vdýchli život Dávid Uzsák a Veronika Meszárosová. Ako sa im prenášalo do tej doby? „Dobové záležitosti sú vždy zaujímavé. Človek vidí okolo seba veci, ktoré inokedy nevidí, čo sa týka kostýmov alebo áut. Čo sa týka tej doby, hrozne,“ zhodnotil Dávid Uzsák.

Veronike Meszárosovej sa odhliadnuc od vojny táto časť minulosti páčila. „Bola to krásna doba, až na to všetko, čo sa s tým nieslo. Ale od kostýmov, od toho s akou gráciou ľudia komunikovali, až po to, ako sa pohybovali. Celé to bolo vznešené. Bolo to príjemné dostať sa do toho obdobia.“

veronika-meszarosova-vo-filme-spiaci-účet

Časť filmu z čias druhej svetovej vojny sa nakrúcala v Bratislave, na Devíne a na hrade v Pezinku. Je zaujímavé, že stačí nájsť uličku, kúsok niečoho, čo sedí do minulosti a už sa s tým dá pracovať. Potom to vo finále na plátne kín vyzerá úžasne.

Reálne bozkávanie

Herci Veronika Meszárosová a Dávid Uzsák si spolu zahrali prvýkrát. A nevyhli sa ani dosť intímnym scénam. „Myslím si, že to bola veľmi príjemná spolupráca. Pomerne rýchlo sme sa spriatelili a toto spravilo veľmi veľa. Postupne sme začali byť k sebe bezprostrednejší, prišiel humor, tak aj tieto scény sa točili mnoho ľahšie a príjemnejšie. Dôverovali sme si,“ povedala Veronika.

Spiaci účet.jpg

Vo filmoch či seriáloch sa bozkávacie scény často nakrúcajú len akože. Bolo to tak aj v prípade ich scén? „Bolo to reálne. Ja osobne neholdujem podfukom. Prečo? Aj tak to nie je naozaj, aj keď to je naozaj. Je to v rámci profesie. Máme svojich partnerov, len si robíme svoju prácu,“ povedal Dávid. „Je tam určitá línia, ktorú prekročíme, ale od istého bodu sa stávame tými postavami a je to ich príbeh,“ dodala Veronika.

Ako sa im na seba na plátne pozerá? „Je to potrebné. Aj kvôli tomu, aby človek vedel, čo pokazil a čo urobil dobre,“ zhodnotil Dávid. Veronika s tým má stále problém. „Mne sa na seba veľmi ťažko pozerá. Je to niečo, čo sa učím a s čím pracujem. Ale treba si tie veci pozerať, aby sme sa posúvali."

Film Spiaci účet si môžete pozrieť už teraz v kinách.

25 50 75 90

Galéria

Moravkova a Autner vo filme Spiaci ucet.png veronika-meszarosova-a-david-uszak-vo-filme-spiaci-účet richard-autner-a-dominika-morávková-vo-filme-spiaci-účet richard-autner-a-dominika-morávková-vo-filme-spiaci-účet veronika-meszarosova-vo-filme-spiaci-účet

Živé vysielanie ??:??

Televízia