Úvod Novinky Filmy a seriály
Deväťdesiate roky a čierny humor. Komédia Invalid zožala obrovský divácky úspech
Deväťdesiate roky a čierny humor. Komédia Invalid zožala obrovský divácky úspech

Deväťdesiate roky a čierny humor. Komédia Invalid zožala obrovský divácky úspech

Návrat do čias šuštiakových súprav, magnetofónov a videopožičovní.

To sú deväťdesiate roky, v ktorých sa odohráva príbeh invalida Laca Hundera. Slovenská komédia Invalid sa ocitla medzi nominovanými filmami na cenu Slnko v sieti.

Hlavné úlohy si zahrali Gregor Hološka ako Lacko a Zdeněk Godla v úlohe Gaba. Lacko je mrzutý údržbár s cholerickou povahou. Jeho život sa v jednej chvíli obráti na ruby, keď sa ocitne v nesprávnom čase na nesprávnom mieste.

Invalid.png


Mafia ho pripraví o všetko. Lacko končí na invalidnom vozíku a postupne upadá. Jeho rómsky priateľ Gabo sa ho snaží „postaviť na nohy“ a mení jeho perspektívu na vzniknutú situáciu.

O filme Invalid

Akčná komédia s prvkami čierneho humoru vznikala v čase pandémie Covid-19, ktorá komplikovala situáciu na pľaci. Autorom scenáru je Tomáš Dušička, brat rapera Majka Spirita a vznikol na podnet dvoch skutočných udalostí.

Film sa natáčal na rôznych miestach Bratislavy, Trnavy a v rómskej osade pri Tomášikove.

Réžisérom filmu je Janáš Karásek, pre ktorého to bol štvrtý celovečerný film. Svoje úlohy si zahrali Gregor Hološka, Zdeněk Godla, Ivo Gogál, Daniel Fischer, Helena Krajčiová, Martin Šalacha, Sväťo Malachovský, Sáva Popovič a ďalší.

V našich kinách mal film premiéru vo februári 2023. Komédia Invalid zožala divácky úspech a v tom roku sa stala štvrtým najzárobkovejším filmom na Slovensku.

Nenechajte si ju ujsť v piatok 3. mája o 22:00 na Jednotke.

25 50 75 90
Zdroj: ČSFD, IMDb

Živé vysielanie ??:??

Televízia