Úvod Novinky Filmy a seriály
Nechajte sa uniesť sicílskou atmosférou a šarmom komisára Montalbana
Nechajte sa uniesť sicílskou atmosférou a šarmom komisára Montalbana

Nechajte sa uniesť sicílskou atmosférou a šarmom komisára Montalbana

Vychutnajte si prípady komisára Montalbana každý utorok večer na Jednotke.

Prvá epizóda dnes už legendárneho talianskeho cyklu Komisár Montalbano sa odvysielala v roku 1999. Nekompromisný a samotársky detektív (Luca Zingaretti) hľadajúci vinníkov na slnečnej Sicílii, si okamžite získal tisíce fanúšikov a fanúšičiek. Niekoho očaril svojím citom pre spravodlivosť, iných svojím talianskym šarmom.

Komisár Montalbano

Seriál sa dočkal obrovského úspechu o čom svedčí aj fakt, že sa natáčal neuveriteľných 22 rokov. Posledný diel seriálu natočeného podľa románov Andreu Camilleriho, bol odvysielaný v roku 2021. Počas mnohých rokov si komisár získaval srdcia nových divákov, ktorí s napätím sledovali jeho prácu na slnkom zaliatej Sicílii.

Komisár Montalbano

Keď sa v roku 2021 odvysielala posledná epizóda, fanúšikovia sa začali búriť. Autor knižných predlôh totiž pred svojou smrťou v roku 2019 napísal záverečný príbeh komisára Montalbana. Zaujímavosťou je, že kniha sa svojho vydania dočkala až po smrti Camilleriho. Sám autor niekoľkokrát vyslovil prianie, aby spoločne s ním odišiel aj jeho komisár. Aj preto tvorcovia seriálu vylučujú sfilmovanie záverečnej časti. Či sa fanúšikom nakoniec podarí presvedčiť ich, je zatiaľ neznáme.

Vy si však môžete vychutnať všetky doposiaľ natočené časti ikonického seriálu Komisár Montalbano na Jednotke. Novú časť vám ponúkame vždy v utorok o 20:30 hod., prípadne v repríze v stredu krátko pred polnocou.

25 50 75 90
FOTO: Facebook / Il Commissario Montalbano Rai

Živé vysielanie ??:??

Televízia