Úvod Novinky MS v hokeji 2021
Slovensko ide na MS 2021 bez posíl z NHL. Ich čas tento rok príde
Slovensko ide na MS 2021 bez posíl z NHL. Ich čas tento rok príde

Slovensko ide na MS 2021 bez posíl z NHL. Ich čas tento rok príde

Slovensko sa bude musieť počas MS 2021 v hokeji zaobísť bez väčšiny hráčov z NHL.

Celé Slovensko sa teší na MS 2021 v hokeji. Fanúšikovia sa však musia zmieriť s tým, že tento rok bude zostava bez našich top hráčov z NHL.

V hre bol najmä príchod trojice hokejistov. Andrej Sekera, Richard Pánik a Christián Jaroš však slovenskú reprezentáciu na turnaji v Rige neposilnia.

„Sú to starší a skúsení chalani. Mali náročnú sezónu a priznám sa, že s Pánikom a Sekerom sme ani nepočítali. Čo sa týka Christiána Jaroša, tam to vyzeralo chvíľku nádejne."

„Tým, že nemá kontrakt, tak sa s agentom rozhodli, že MS vynechá," povedal v stredu aj pre Góly-body-sekundy Miroslav Šatan.

Z NHL len Studenič a možno Ružička

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zo zámoria sa však k tímu pripojí Marián Studenič, ktorý premiérovo naskočil v drese New Jeresey do NHL práve túto sezónu.

V hre je aj príchod Adama Ružičku z Calgary, ktorý na svoj debut v najlepšej hokejovej lige sveta stále čaká.

Do úvahy ešte prichádzali mená ako Erik Černák či Tomáš Tatar. Obaja však so svojimi mužstvami postúpili do play-off. V prípade ich vypadnutia v 1. kole by však ich účasť na šampionáte komplikovali protipandemické opatrenia.

„Vzhľadom na to, aká je procedúra na MS 2021, tak nebude mať zmysel čakať na koniec 1. kola. Hráči, ktorí by totiž prišli do rozbehnutého turnaja, by museli 5-6 dní v karanténe čakať na to, aby mohli hrať,"

„Dovtedy by aj šampionát aj skončil, takže sa budeme snažiť mužstvo sformovať už tento týždeň," dodal Miroslav Šatan.

Rožšírené témy aj z hokeja prináša Rádio Slovensko v podcaste Športžurnál, ktorý sa bude pravidelne venovať aj svetovému šampionátu v hokeji.

Hráči z NHL na olympijskú kvalifikáciu

Vyzerá to však tak, že správy o hráčoch z NHL na MS 2021 v hokeji budú tento rok chýbať.

Okrem Mariána Studeniča bude totiž tím zložený prevažne z hokejistov pôsobiacich v európskych kluboch.

Miroslav Šatan však počíta s väčšinou hráčov NHL na iný termín.

Ešte pred začiatkom prípravy na MS 2021 hokeji totiž potvrdil, že ich chce využiť počas domácej kvalifikácie na zimnú olympiádu v Pekingu 2022.

„Tento rok máme v pláne ešte jednu veľkú akciu. Na konci leta nás čaká mimoriadne dôležitá kvalifikácia na olympiádu. A toto je jedna z tém, ktorú s nimi chcem prebrať," dodal pre Hockey Slovakia Miroslav Šatan.

Olympijská kvalifikácia je však na programe až 26. - 29. augusta, kedy sa Slovensko sa postupne stretne v D skupine s Bieloruskom, Rakúskom a Poľskom. Na olympijský turnaj potupuje len víťaz.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Prioritou pre Slovensko sú však MS 2021 v hokeji, ktoré aj tento rok uvidia diváci na obrazovkách RTVS.

Program priamych prenosov štarujeme 21. mája zápasom Slovenska proti Bielorusku. Všetky zápasy našej reprezentácie odvysielame na Jednotke, ostatné na Dvojke a webe rtvs.sk.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia