Úvod Novinky MS v hokeji 2021
Mladý, rýchly a dravý. Taký je podľa Šatana slovenský tím
Mladý, rýchly a dravý. Taký je podľa Šatana slovenský tím

Mladý, rýchly a dravý. Taký je podľa Šatana slovenský tím

Slovensko ešte nemalo na majstrovstvách sveta v hokeji takéto mladé mužstvo.

Trinásť debutantov

Vekový priemer slovenskej reprezentácie na MS v hokeji 2021 je 24,75. Znižujú ho najmä násťroční Šimon Nemec, Juraj Slafkovský a Samuel Kňažko. Hlavný tréner Craig Ramsey bude mať v Rige k dispozícii až trinásť šampionátových debutantov.

180421SZLH_repre_zraz_28775010.jpg

Foto: TASR 

„Našie ciele nie sú len ísť tam a dať hráčom príležitosť hrať na majstrovstvách sveta. Veríme, že tento tím je mladý, rýchly a dravý, aj keď možno menej skúsený."

Chýbali nám góly. Zostavu sme v posledných dňoch vylepšili o nejakých hráčov, tak verím, že aj tie góly prídu," povedal generálny manažér slovenskej reprezentácie Miroslav Šatan.

Jediný hráč z NHL

V tíme figuruje jediný hráč z NHL. Krídelník Marián Studenič odohral tento rok v najlepšej lige sveta osem duelov s bilanciou 1+1. Dvadsaťdvaročný odchovanec Skalice sa predstavil na majstrovstvách sveta aj pred dvomi rokmi.

Na domácom šampionáte zaknihoval v siedmich stretnutiach 5 kanadských bodov.

Teraz máme mladší tím. Všetci chalani chcú hrať, sú hladní, všetci sú dobrí korčuliari. Pevne verím, že budeme hrať rýchly hokej. To sa určite bude fanúšikom páčiť," vyjadril sa Marián Studenič.

Rangers_Devils_Hockey443706775085.jpg

Foto: TASR

Len štyria tridsiatnici

V 28-člennom kádri sú iba štyri tridsiatnici. Uvedomovali sme si, že nám na šampionáte môžu chýbať skúsenejší hráči, povestní lídri, ktorých každý chce mať v tíme. No našou úlohou je aj vychovávať a posúvať mladých hráčov vpred."

V Košiciach na domácom šampionáte sme mali najstaršieho hráča na podujatí, teraz budeme mať najmladších. Ale nebojíme sa toho," vyhlásil tréner Craig Ramsey.

Najstarším hráčom je 34-ročný center Dávid Buc a najskúsenejším 32-ročný obranca Marek Ďaloga, ktorý má na konte 102 reprezentačných štartov. Do skupinky tridsiatnikov patria aj brankári Július Hudáček a Branislav Konrád.

Všetky slovenské duely na Jednotke

Úvodným súperom Slovákov na MS v hokeji 2021 v Lotyšsku budú v piatok 21. mája od 19:15 hod. Bielorusi. Všetky zápasy našich ponúkame naživo na Jednotke. Ostatné duely vysielame na Dvojke.

Svetovému šampionátu sa budeme denne venovať i v našej pravidelnej spravodajskej relácii Góly - body - sekundy.

Foto: TASR

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia