Úvod Novinky MS v hokeji 2021
MS v hokeji: Pandémia divákov RTVS o zážitky nepripraví
MS v hokeji: Pandémia divákov RTVS o zážitky nepripraví

MS v hokeji: Pandémia divákov RTVS o zážitky nepripraví

Už v piatok to vypukne.

Hokejoví fanúšikovia čakali na majstrovstvá sveta dva roky, keďže ten minuloročný zrušila pandémia koronavírusu. Turnaj v Rige vyvrcholí netradične v júni, hráči budú v bubline a musia pred štartom podujatia absolvovať opakované testy na COVID-19.

Reštrikcie čakajú aj na členov televíznych štábov, aj prístup ku hráčom na rozhovory bude obmedzený.

Najzásadnejšia zmena z pohľadu diváka budú prázdne tribúny - zatiaľ počas základnej časti. Znamená to, že fanúšikovia musia zabudnúť na výjazdy do dejiska a sú odkázaní na drukovanie pri televíznych obrazovkách.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Po prvý raz po dlhých rokoch nebude mať v dejisku svoj štáb ani RTVS. Bude to práve z dôvodu reštrikcii v snahe zabrániť šíreniu koronavírusu.

„V momentálnej situácii sme sa rozhodli kompletne zabezpečiť vysielanie z nášho štúdia," povedal tímlíder športovej redakcie RTVS pre priame prenosy Pavol Gašpar.

Z bratislavskej Mlynskej doliny budú okrem neho zápasy komentovať aj Marek Marušiak, Tomáš Košec a Matúš Krutý. RTVS ponúkne aj postrehy expertov, ktorými budú počas šampionátu Boris Valábik, Rasťo Konečný, Eduard Hartmann a Roman Sýkora.

O rozhovory s hráčmi diváci neprídu a to aj napriek tomu, že do dejiska štáb RTVS necestuje. „Flash rozhovory budeme robiť prostredníctvom technologického spojenia medzi Rigou a Bratislavou. Otázky bude klásť náš reportér zo štúdia," opísal Pavol Gašpar.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Diváci RTVS uvidia naživo všetky zápasy - z paralelne sa hrajúcich duelov bude jeden v televízii a druhý na webe rtvs.sk. Obe stretnutia z webu ponúkneme večer v skrátenej repríze na Dvojke.

Zápasy Slovenska, jedno štvrťfinále, jedno semifinále a finále ponúkne RTVS na Jednotke, ostatné televízne zápasy na Dvojke.

Diváci sa môžu tešiť na špeciálnu reláciu Citronáda, pokračovanie seriálu Aj oni boli pri medailách a plánujeme novú rubriku Rozhovor s legendou.

„Okrem tradičných expertov privítame aj hostí, ktorí výrazne formovali ešte československý hokej, prípadne rané roky slovenského," navnadil fanúšikov na priame prenosy obľúbený komentátor.

Prvý priamy prenos zo zápasu Rusko - Česko vysielame už v piatok o 15:00 na Dvojke, večer o 19:00 pokračuje na Jednotke šampionát duelom Bielorusko - Slovensko.

Všetko podstatné o dialní na šampionáte nájdete aj na Facebooku Šport v RTVS a na stránke hokej.rtvs.sk.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia