Úvod Novinky MS v hokeji 2021
Slovensko na MS v hokeji 2021. Toto budú lídri našich
Slovensko na MS v hokeji 2021. Toto budú lídri našich

Slovensko na MS v hokeji 2021. Toto budú lídri našich

Slovenská hokejová reprezentácia už trénuje v Rige.

Slovensko ladí formu pred prvým súbojom na MS v hokeji 2021. Do turnaja v Rige vstúpi duelom proti Bielorusku a trénerom sa už pomaly črtá aj zostava na piatkový zápas.

„K Hirvíkovi s Cehlárikom skúšame Lantošiho a mali by tak nastúpiť. Spolu by mal hrať aj „fínsky" útok Pospíšil - Krištof - Skalický. Uvidíme, ako bude vyzerať zloženie ďalších formácií," povedal pre Góly-body-sekundy asistent trénera Ján Pardavý.

Z jeho slov tak vyplynulo, že Slovensko sa chce na svetovom šampionáte spoliehať najmä o body prvého útoku. Lídrom ofenzívy by mal byť najmä Marek Hrivík. Ten vo švédskej SHL vyhral tohtoročnú tabuľku produktivity, keď v 44 zápasoch zaznamenal 51 bodov.

Sekundovať by mu mohol Peter Cehlárik, ktorý má čuch na góly a spolu s Hrivíkom nastupoval celý ročník vo švédskom tíme Leksands IF.

Lídri sú aj v defenzíve

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V omladenej zostave Slovenska bude tiež dôležité, ako sa zohrajú obranné dvojice. Na MS v hokeji 2021 sa však môžeme spoliehať aj na niekoľkých lídrov.

Medzi nimi vyčnieva najmä Marek Ďaloga, ktorý v príprave pokoril hranicu stovky odohraných zápasov za slovenskú hokejovú reprezentáciu. Pre skúseného obrancu to budú už šieste majstrovstvá sveta v hokeji, na ktorých sa zúčastní.

V bránke máme v trojici brankárov vyvážené skúsenosti s talentom. Oporou v bránkovisku by však mal byť Július Hudáček, ktorý už tretiu sezónu pravidelne nastupuje v nadnárodnej KHL.

Slováci už skúšajú ľad

Juraj Slafkovský

Slovenská hokejová reprezentácia pricestovala do Rigy v pondelok. Po absolvovaní povinných testov na COVID-19 sú všetci negatívni a pripravení nastúpiť. V utorok si už naši vyskúšali aj ľad v Olympijskom športovom centre.

„Cítil som ťažšie nohy a trocha zavážilo aj to, že sme neboli na ľade tri dni. Zajtra to už však bude určite lepšie a dúfajme, že sa to do začiatku šampionátu zlepší," povedal v relácii Športžurnál mladý obranca Samuel Kňažko.

Slovensko vstúpi do šampionátu večerným zápasom v piatok 21. mája proti Bielorusku. Priamy prenos uvidia diváci na Jednotke aj na webe rtvs.sk od 19:00 hod.

Aj tento rok ponúkne RTVS divákom kompletný program priamych prenosov z MS v hokeji 2021.

Po zápasoch slovenskej hokejovej reprezentácie spestrí vysielanie nová šou Richarda Lintnera - Citronáda. Všetko podstatné môžete tiež sledovať aj na Facebooku Šport v RTVS a na stránke hokej.rtvs.sk.

FOTO: TASR. Juraj Slafkovský bude patriť medzi najmladších členov našej zostavy.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia