Úvod Novinky MS v hokeji 2021
Dárius Rusnák o lídrovi Slovenska: Podľa legendy to Ďaloga nebude
Dárius Rusnák o lídrovi Slovenska: Podľa legendy to Ďaloga nebude

Dárius Rusnák o lídrovi Slovenska: Podľa legendy to Ďaloga nebude

Kapitán majstrov sveta z roku 1985 o reprezentácii Slovenska.

Na hokejových majstrovstvách sveta 1985 prispel ako kapitán Československa významným spôsobom k zlatej medaile. Dlhé roky hral v lige za Slovan, hokeju sa venoval aj jeho syn. Na úvod svetového šampionátu prišiel do štúdia RTVS ako legenda Dárius Rusnák.

„Niektorí naši mladí chalani neodohrali ani jeden seniorský zápas v lige. Nemôžeme od nich čakať, že budú rozhodovať zápasy. Na to mnohí nemajú skúsenosti," priblížil svoj pohľad na výber Craiga Ramsayho.

Kapitán ako líder?

„Šampionát je pre mladých príležitosť prekvapiť, ukázať sa. Ak to dokážu, je tu šanca aj na úspech. Záleží, akého budú mať vodcu, lebo toho mladí hráči potrebujú. Neviem, kto by ním mal byť. Najprv som myslel, že to bude kapitán," povedal Rusnák.

Kapitánom Slovenska je tento rok v Rige Marek Ďaloga. „Ja si skôr myslím, že tým lídrom nebude Ďaloga,“ zamyslel sa Dárius Rusnák. Kto teda? Niekto z ofenzívneho tria Cehlárik, Hrivík, Lantoši? „Myslím si, že to bude Július Hudáček, brankár. Aj keď dnes nie je v základnej zostave," zamyslel sa Dárius Rusnák. 

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


MS bez divákov

V Rige sa hrá pre pretrvávajúcu pandémiu koronavírusu bez divákov. Naposledy mohli fanúšikovia povzbudzovať na šampionáte pred dvoma rokmi v Bratislave a v Košiciach. Pred rokom turnaj zrušili. „Tento šampionát je pre mňa ťažko stráviteľný. Keď do športu zasahuje politika, nepáči sa mi to. V Minsku by mohli prísť aj diváci, atmosféra by stúpla," opísal situáciu.

Podľa kapitána majstrov sveta z roku 1985 je však lepšie, že organizátori šampionát druhý raz po sebe nezrušili a hrá sa - hoci v jednej nehovekovej aréne, bez divákov a s tým, že hráči musia byť v bublinách. „Je lepšie, keď sa hrá. Je to lepšie, akoby hráči mali sedieť doma a trénovať alebo iba oddychovať," uzavrel rozprávanie.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia