Úvod Novinky MS v hokeji 2021
Vypočujte si špeciálnu skladbu pre hokejistov od Mariána Čekovského
Vypočujte si špeciálnu skladbu pre hokejistov od Mariána Čekovského

Vypočujte si špeciálnu skladbu pre hokejistov od Mariána Čekovského

Známy umelec ju vytvoril spoločne s RTVS a Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu.

Kompilácia skladieb na podporu našich hokejových reprezentantov je vytvorená z tých najkrajších ľudových melódií typických pre oblasti Slovenska, z ktorých hokejisti pochádzajú.

Ide o inštrumentálnu skladbu v orchestrálnom prevedení, v ktorej môžete počuť tóny takých pisení, ako sú Okolo Zvolena, Na trenčianskom moste, Na košickej turni, Vretienko mi padá, Prepelička, Kysuca Kysuca a Hore Strážu, dolu Strážu.

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2021

Autorom skladby je známy umelec Marián Čekovský, ktorý na jej tvorbe spolupracoval so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu (SOSR) pod dirigentskou taktovkou Adriana Kokoša v orchestrálnom aranžmáne Adriána Harvana.

„Som presvedčený, že si tam každý nájde tú svoju obľúbenú pieseň. Inštrumentálna verzia známych ľudoviek obsahuje sedem piesní z celého Slovenska. Veríme, že aj to, čo sme chlapcom pripravili, im prinesie úspech,“ povedal dirigent Adrian Kokoš.

Hudobná podpora

Táto špeciálna skladba je poctou pre našich hokejistov, ktorí nás na MS v hokeji 2021 zatiaľ bezchybne reprezentujú. „Táto skladba je venovaná z lásky, my hudobníci hráme našim chlapcom pre to, aby oni hrali dobre hokej," uviedol autor Marián Čekovský. „Majstrovstvá sveta v hokeji v RTVS, to nie je len Sekcia športu. Sila tohto podujatia v našej krajine je obrovská, podpora našich hokejistov v podaní našich skvelých kolegov zo Symfonického orchestra ma mimoriadne teší,“ doplnil riaditeľ sekcie športu Matej Hajko.


25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia