Úvod Novinky MS v hokeji 2021
Boris Valábik po prehre Slovákov: Katastrofálny výkon rozhodcu
Boris Valábik po prehre Slovákov: Katastrofálny výkon rozhodcu

Boris Valábik po prehre Slovákov: Katastrofálny výkon rozhodcu

Boris Valábik si nekládol servítku pred ústa, keď po prehre Slovenska so Švajčiarskom 1:8 odsúdil výkon rozhodcu.

Slovenská hokejová reprezentácia prvýkrát na šampionáte v Rige prehrala. Konečný výsledok v zápase so Švajčiarskom bol však príliš krutý. Dôvodom bola efektivita súpera, ale aj nedisciplinovanosť nášho tímu, ktorý dokopy inkasoval až 60 trestných minút.

Príčinou tak vysokých trestných čísel boli najmä dve vylúčenia našich hráčov do konca zápasu.

Najprv musel v 7. minúte odstúpiť z hry Kristián Pospíšil za napadnutie a rovnako musel predčasne skončiť ešte v 52. minúte Mislav Rosandič za nešportové správanie.

„Katastrofálny výkon rozhodcu. Nezakrývajme si pred tým oči. Nehovorím, že to bol dôvod, prečo sme prehrali. Lebo víťaz nepozná výhovorky, ale obaja boli dnes katastrofálni," povedal po zápase expert RTVS Boris Valábik.

Pomer vylúčených minút 8 ku 60 zo Švajčiarskej strany však hovoril za všetko. Ani to sa ale Borisovi Valábikovi nepozdávalo.

„To je extrém, ktorý som ja počas svojej kariéry nezažil," dodal bývalý obranca, ktorý cítil určitú mieru kompenzovania rozhodnutí zo strany kanadsko-českej dvojice mužov v pruhovanom Gouin - Fraňo.

Boris Valábik nerozumel logike rozhodcu

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Po poslednom vylúčení nášho hráča do konca zápasu navyše prišiel jeden z hlavných rozhodcov k našej striedačke, aby uistil Craiga Ramsayho, že bude mať rovnaký meter na oba tímy.

„Ja nie som fanúšik kompenzovania. Ak odpískam nejakú vec na jednej strane, logicky budem mať prísny meter aj na druhú stranu. Potom by ma zaujímalo, kde mal ten pán oči," dodal Boris Valábik.

Slovenskí hokejisti tak museli vo štvrtok prijať tvrdú prehru 1:8, čo potvrdil aj asistent hlavného trénera Slovenska Ján Pardavý.

„Máme za sebou ťažkú prehru, ktorá sa ťažko trávi. Ešte prvú tretinu sme hrali solídny hokej."

Prestrieľali sme v nej Švajčiarov 12:4 a prvé päťminútové oslabenie nás dostalo trocha dole. Prišiel prvý gól a od druhej tretiny sme neboli tým mužstvom ako doteraz," povedal pre RTVS Ján Pardavý.

Slovensko sa už sústredí na Dánsko

jan_pardavy_slovensko_ms_v_hokeji2021

Sám dodal, že prehru musia hráči akceptovať a zlepšiť sa vo veľa veciach. Našim nešla najmä hra v oslabení, kedy sme inkasovali až 5 gólov.

„Nemyslím si však, že by sme boli nedisciplinovaní. Ten prvý zákrok od Pospíšila bol náš prvý a hneď ho ocenili 5+DKZ. Myslím si, že to mohlo byť maximálne 2+10."

„Ďalšie vylúčenia vyplynuli z hry a súper nás v druhej a tretej tretine prekorčuľoval, z čoho plynuli tie fauly."

V závere Rosandičov faul ani netuším, čo to bolo. Rozhodca prišiel a povedal, že sa tam niečo stalo a vylúčil ho. Vylúčení bolo veľa, ale najmä tých gólov v oslabení," dodal na záver Ján Pardavý.

Slovensko má tak po štyroch zápasoch na konte 9 bodov a kleslo v tabuľke na priebežné tretie miesto.

Ďalší zápas našich čaká už v sobotu, kedy sa stretneme s Dánskom. Priamy prenos so štúdiom RTVS štartuje od 19:00 hod. opäť na Jednotke i webe rtvs.

FOTO: TASR

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia