Úvod Novinky MS v hokeji 2021
RTVS pred odletom do Rigy: Letenky a hotel? To bolo najmenej
RTVS pred odletom do Rigy: Letenky a hotel? To bolo najmenej

RTVS pred odletom do Rigy: Letenky a hotel? To bolo najmenej

Zápasy Slovenska budú na Jednotke z Rigy komentovať Matej Hajko, Pavol Gašpar a Boris Valábik. Ukrátení nebudú ani poslucháči Rádia Slovensko, pre ktorých bude stretnutia z Rigy reportovať legendárny Jozef Jarkovský a Matúš Čunderlík.

Presnejšie komentovanie

RTVS bude mať od soboty štáb na majstrovstvách sveta v Lotyšsku. „Cítili sme potrebu ešte viac priniesť divákom na obrazovky energiu, ktorú naši chlapci dávajú v zápasoch," vysvetľuje riaditeľ sekcie športu RTVS Matej Hajko a dodáva, že k tomuto rozhodnutiu prispela aj priaznivejšia pandemická situácia.

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2021

Čo všetko museli kompetentní pred odletom zariadiť? „Letenky a hotel je to najmenej. Zisťovali sme, či už je to v Lotyšsku tak upravené, že keď priletíme, môžeme okamžite pracovať. Ďalej to bolo technické zabezpečenie nášho pôsobenia. Dostali sme veľmi rýchlo kladné odpovede. Preto sme urobili rozhodnutie, že ideme," pokračuje Matej Hajko.

Televíznym divákom vďaka tomu prinesieme presnejšie komentovanie. „Komentovať hokej z monitora je veľmi náročné. Z miesta dokážeme vidieť veľa toho, čo nie je vo finálnom televíznom výstupe. To dokážeme navyše sprostredkovať divákom," dodáva šéf športovej sekcie RTVS Matej Hajko.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Komentátorský model 2+1

Komentátormi slovenských zápasov a duelov vyraďovacej fázy šampionátu budú Matej Hajko a Pavol Gašpar spoločne s expertom RTVS Borisom Valábikom. „Som veľmi rád, že sa vraciame k modelu 2 komentátori a 1 expert, ktorý sme v európskom regióne ako prví prezentovali počas majstrovstiev sveta v Košiciach. Verím, že to bude mať rovnako pozitívnu odozvu ako na šampionáte pred dvomi rokmi," avizuje tímlíder športovej sekcie RTVS pre priame prenosy Pavol Gašpar.

Pozíciu experta v štúdiu bude počas duelov našej reprezentácie zastávať Rastislav Konečný. Pokračovať budeme aj v pozývaní legiend slovenského a československého hokeja.  

  Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

   

Veľa z hokeja sa odohráva mimo puku

Do Rigy sa teší i expert RTVS Boris Valábik. „Pri obrazovke som sa skôr cítil ako fanúšik, ktorý si sám pre seba niečo hovorí. Sledovať hokej priamo na mieste z vtáčej perspektívy je obrovský prínos," hovorí.

Komentátor si totiž musí dávať pozor aj na to, čo sa deje mimo hlavného záberu. „Oveľa jednoduchšie sa komentujú zápasy, keď vidíte aj to, čo kamera nezaberá. Kamera si všíma puk, ale veľmi veľa z hokeja sa deje mimo puku. To si komentátor potrebuje všímať, aby mal celkový prehľad," uzatvára Boris Valábik.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

 

Na šampionáte aj legenda Slovenského rozhlasu

Ukrátení nebudú ani poslucháči Rádia Slovensko, pre ktoré bude stretnutia z Rigy reportovať legendárny Jozef Jarkovský a Matúš Čunderlík.

Po dni voľna čakájú zverencov Craiga Ramsayho dva súboje so severskými tímami - v sobotu od 19.15 s Dánskom a v nedeľu o tom istom čase so Švédskom. Vysielame ich na Jednotke a v Rádiu Slovensko.




25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia