Úvod Novinky MS v hokeji 2021
Slováci sú na Dánov pripravení. Hrať by mal aj Marek Hrivík
Slováci sú na Dánov pripravení. Hrať by mal aj Marek Hrivík

Slováci sú na Dánov pripravení. Hrať by mal aj Marek Hrivík

Slovenská hokejová reprezentácia sa v piatok venovala príprave na dôležitý zápas proti Dánsku. Do hry by mal nastúpiť aj Marek Hrivík.

Zdravotný stav kľúčového útočníka elitnej formácie Slovenska bol totiž po súboji so Švajčiarskom otázny. Craig Ramsay ho dokonca po dvoch tretinách stiahol z hry.

„Bolo to moje rozhodnutie. Odohral toho v prvej i druhej tretine veľa a necítil sa úplne najlepšie. Chcel však hrať ďalej, no ja som sa pozeral do budúcnosti."

„V tom súboji sa nám nedarilo, takže som ho stiahol, aby si oddýchol a nezranil sa," vravel po vysokej prehre s Helvétmi 1:8 náš kouč.

Pod kanadským koučom sme tak vysoký debakel nikdy nezaznamenali, čo si uvedomovali aj samotní hráči. Aj preto si všetko vydiskutovali ešte v rovnaký deň na hoteli.

„Postretávali sme sa ešte po súboji na izbách a celé sme si to znova rozobrali. Každý sme si k tomu niečo povedali a nechali to už za sebou," priznal Marek Hrivík.

Hrivík proti Dánom áno, Konrád zrejme nie

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Slovensko sa tak prebúdzalo do piatkového rána s odhodlaním napraviť skazený dojem.

Včera absolvovali spoločný tréning, ktorý však center nášho elitného útoku vynechal. Dôvodom boli pretrvávajúce zdravotné problémy.

„Áno, nebol som tam. Mal som rehabilitáciu a ostal som iba v šatni, pretože som sa posledných pár dní necítil najlepšie. Aj preto sme sa v zápase so Švajčiarmi rozhodli, že do tretej časti už nenastúpim," povedal pre RTVS Marek Hrivík.

Napriek tomu by sa mal proti Dánsku v zostave objaviť, čo potvrdil jeden z asistentov Craiga Ramsayho.

„Marek Hrivík by mal byť v pohode a ďalší hráči tiež. Otázny je iba Branislav Konrád, ktorý nevyzerá veľmi dobre. Ešte si preberieme, kto pôjde do bránky, ale mal by to byť Július Hudáček," potvrdil pre RTVS Andrej Podkonický.

Štáb RTVS mieri do Rigy

valabik_gaspar_hajko_rtvs

Odhodlanie napraviť dojem zo zápasu so Švajčiarskom je z nášho mužstva cítiť aj na diaľku. Duel proti Dánsku opäť odvysielame v priamom prenose od 19:15 hod. na Jednotke a webe rtvs.sk.

Tentokrát však bude oveľa emotívnejší ako tie predošlé. Do dejiska šampionátu totiž včera odcestovala minivýprava štábu RTVS.

Televíznymi divákom sa priamo z Rigy budú po uvoľnení opatrení prihovárať Pavol Gašpar, Matej Hajko a expert Boris Valábik. Rozhlasoví diváci sa zase môžu tešiť na legendárneho Jozefa Jarkovského. 25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia