Úvod Novinky MS v hokeji 2021
Slováci cítia krivdu. Rosandič a Pospíšil dostali stopku
Slováci cítia krivdu. Rosandič a Pospíšil dostali stopku

Slováci cítia krivdu. Rosandič a Pospíšil dostali stopku

Slovenská hokejová reprezentácia sa bude musieť v zápase s Dánskom zaobísť bez dvojice hráčov.

Mislav Rosandič a Kristián Pospíšil totiž dostali dodatočné tresty od disciplinárnej komisie Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF).

Dôvodom boli previnenie proti pravidlám v zápase so Švajčiarskom, ktorý naša reprezentácia prehrala 1:8. Obaja dostali stopku na jeden zápas, a tak dnes proti Dánsku nebudú trénerovi Ramsaymu k dispozícii.

Kým zákrok Kristiána Pospíšila sa zdal byť jasný, nakoľko pri svojom ataku na švajčiarskeho súpera pri mantineli vyskočil a ramenom trafil oblasť krku a hlavy, u Mislava Rosandiča išlo o veľmi neprehľadnú situáciu.

Ten dostal trest do konca zápasu za opľutie protihráča. V súčasnej pandemickej situácii sú rozhodcovia aj na takéto ataky veľmi hákliví.

„Ťažko sa mi k tomu vyjadruje. Pravdepodobne zasadala rozhodcovská komisia, ktorá skúmala tento incident a posúdilo tak, že dostane ešte na jeden zápas stopku," vravel hosť v štúdiu RTVS Eduard Hartmann.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ten ďalej tvrdil, že pokiaľ hráč opľuje protihráča, dostáva hneď trest v hre. To však Mislav Rosandič nedostal. „Lebo nebolo vidieť, že by on chcel úmyselne súpera opľuť."

„A myslím si, že to ani neurobil. Takže preto bol dodatočný verdikt takýto," dodal bývalý reprezentačný brankár.

Rosandič nečakal takýto verdikt

Oboch včera vypočula disciplinárka IIHF a práve Mislav Rosandič bol z celého verdiktu rozčarovaný.

„Vyzeralo, že moju verziu zobrali, odchádzal som s dobrým pocitom. Potom prišla stopka pre mňa aj pre Kristiána Pospíšila," vravel pre Šport.sk náš obranca.

„Pritom on nikoho nezranil a dostal ešte dodatočný trest. Taký Bielorus Komarov v prvom zápase horšie fauloval Šimona Nemca a nedostal nič."

Slovensko sa tak dnes musí v zápase s Dánskom zaobísť bez dvojice Mislav Rosandič - Kristián Pospíšil.

Napriek tomu budú naši papierovým favoritom. Ako sa im bude dariť môžete sledovať v priamom prenose na Jednotke od 19:15 hod. a aj webe rtvs.sk.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia