Úvod Novinky MS v hokeji 2021
Ján Filc verí, že Slovensko postúpi do štvrťfinále: Náš hokej to potrebuje
Ján Filc verí, že Slovensko postúpi do štvrťfinále: Náš hokej to potrebuje

Ján Filc verí, že Slovensko postúpi do štvrťfinále: Náš hokej to potrebuje

Slovensko od roku 2013 čaká na prienik do štvrťfinále. Tento rok je naša reprezentácia k tomu veľmi blízko.

Hoci Slováci zaznamenali vysokú prehru proti Švajčiarsku 1:8, po zápase s Dánskom ukázali, že by sa to mohlo teraz podariť.

„Áno, je príjemné vidieť, že hráme pekne. Lenže v takýchto situáciách potrebujeme, aby sme mali už aj dobré výsledky. Nie v jednom či dvoch zápasoch, ale v priebehu celého turnaja," vravel v podcaste Športžurnál Ján Filc.

Slovensko cez víkend na MS v hokeji 2021

  • 29. máj (sobota) Slovensko - Dánsko 2:0
  • 30 máj (nedeľa) Švédsko - Slovensko 3:1

Svoje slová odôvodnil najmä tým, že slovenský hokej už nutne potrebuje úspešný šampionát, vďaka ktorému by sa viac dostal do povedomia sponzorov a prinavrátil si stratenú reputáciu.

„Dobré umiestnenie súvisí aj s postavením v medzinárodnom rankingu, ale aj s financovaním a spôsobom hľadania nových partnerov. Práve preto je potrebné už myslieť na dobré umiestnenia na šampionátoch."

Slovensko siaha na štvrťfinále s najmladším kádrom

Paradoxom je, že podobné výsledky má na dosah historický najmladší tím našej hokejovej reprezentácie. Slovensko totiž odcestovalo na šampionát do Rigy s mužstvom, ktorého priemerný vek je 24,75 roka.

Vladimír Vůjtek a Ján Filc o MS v Rige a šanciach Slovenska Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


„Ono je vždy fajn, keď sa do mužstva dostávajú hráči, ktorí majú perspektívu a výkonnosť na to, aby tam mohli byť. Naše družstvo však nie je až tak mladé, je skôr menej skúsené," pokračuje Ján Filc.

Náš bývalý úspešný kouč dobre vie, o čom hovorí. Vekový priemer Slovenska totiž výrazne znižujú 17-roční Juraj Slafkovský a Šimon Nemec, takisto aj 18-ročný Samuel Kňažko.

„Je však vecou dlhodobej práce s reprezentáciou, aby sa v nej vytvorila skupina hráčov, ktorá bude do budúcna garanciou. Nech nemusíme lietať v tabuľkách na šampionáte niekde na ôsmom mieste."

„Veľmi prajem tomuto mužstvu aby konečne prelomilo nešťastnú tradíciu z posledných rokov a postúpilo do štvrťfinále," dodal na záver Ján Filc.

Jeden z dôležitých krokov k tejto méte môže slovenská hokejová reprezentácia urobiť už dnes v zápase so Švédskom. Ten vysielame od 19:15 hod. v priamom prenose na Jednotke, webe rtvs.sk i v rozhlase Rádia Slovensko.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia