Úvod Novinky MS v hokeji 2021
Slovensko porazilo Dánsko, sme blízko postupu do štvrťfinále
Slovensko porazilo Dánsko, sme blízko postupu do štvrťfinále

Slovensko porazilo Dánsko, sme blízko postupu do štvrťfinále

Slovensko porazilo Dánsko a je o krok bližšie k štvrťfinále. O všetkom rozhodla až posledná tretina.

Slovensko - Dánsko 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Góly: 48. Cehlárik (Hrivík, Lantoši), 53. Jánošík (Lantoši, Hrivík). Rozhodovali: Arsons (Lot.), Heikkinen - Sormunen (obaja Fín.), Zunde (Lot.), vylúčení: 3:1 na 2. min., presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov.

Slovensko: Hudáček - Gernát, Kňažko, Bučko, Ďaloga, Jánošík, Grman, Gachulinec - Lantoši, Hrivík, Cehlárik - Faško-Rudáš, Krištof, Studenič - Kelemen, Roman, Skalický - Liška, Buc, Slafkovský - M. Sukeľ

Dánsko: Dahm - Lassen, M. Lauridsen, Jensen Aabo, O. Lauridsen, Kristensen, Nicholas Jensen, Larsen - Nicklas Jensen, Jakobsen, Meyer - Storm, Jesper Jensen, Hardt - From, True, Asperup - Olesen, Madsen, Poulsen

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Hokejisti Slovenska zvíťazili nad Dánskom 2:0 v zápase A-skupiny na MS v hokeji 2021. Víťazstvom sa priblížili k účasti vo štvrťfinále, na konte majú po piatich zápasoch 12 bodov.

V tabuľke im priebežne patrí 1. priečka pred tímom Ruského olympijského výboru. Slováci, ktorí prestrieľali súpera 34:24, rozhodli o víťazstve v 3. tretine, v ktorej skórovali Peter Cehlárik a Adam Jánošík. Brankár Július Hudáček si pripísal prvé čisté konto na MS v Rige.

"Vedeli sme, že musíme byť trpezliví a stále hrať svoju hru. O Dánoch sme vedeli, že dobre bránia a nemajú veľa striel na bránku, preto bolo dôležité hrať trpezlivo, ale aj veľa strieľať a chodiť pred bránku. To nám aj vyšlo," povedal po stretnutí asistent trénera Michal Handzuš.

Niekdajší útočník a držiteľ zlata z Göteborgu dodal, že dôležitú úlohu zohrala disciplína a sústredenosť počas celého zápasu.

"V prvej tretine sme mali viac šancí, ale nepadlo nám to, no stále sme si hovorili, že v tom treba vydržať a hrať celých 60 minút."

Program Slovenska cez víkend na MS v hokeji 2021

  • 29. máj (sobota) Slovensko - Dánsko 2:0
  • 30 máj (nedeľa) Švédsko - Slovensko od 19:15 hod.

"Všetci hráči dnes plnili úlohy, obetovali sa pre mužstvo. Keď nás Dáni niekedy zatlačili, tak sme to ustáli. Potrebovali sme tri body, máme ich, no sústredíme sa na ďalší zápas. Vieme, kde sme v tabuľke, ale stále potrebujeme bodovať."

Slováci nastúpia na ďalší zápas v nedeľu 30. mája od 19.15 SELČ proti Švédsku. Dáni uzavrú svoje účinkovanie v A-skupine v pondelok od 15.15 SELČ zápasom s Českom.

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2021

V oboch súbojoch budeme potrebovať body nášho najlepšieho útočníka, ktorý otvoril skóre aj proti Dánom. Peter Cehlárik sa presadil až v závere zápasu, kedy v 48. minúte porekonal Dahma.

"Ostali sme trpezliví počas celého zápasu. Vedeli sme, že Dáni majú dobrú obranu a že sa budú snažiť využiť naše chyby. Tie sme však veľmi nerobili.

Z našej strany to bol dobrý tímový výkon. Verím, že týmto to nekončí a zajtra odohráme ďalší super zápas," povedal Peter Cehlárik, ktorý vedie kanadské bodovanie šampionátu.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia