Úvod Novinky MS v hokeji 2021
Kuriozita so svetlom v dueli Slovákov. Rozosmiala aj komentátorov RTVS
Kuriozita so svetlom v dueli Slovákov. Rozosmiala aj komentátorov RTVS

Kuriozita so svetlom v dueli Slovákov. Rozosmiala aj komentátorov RTVS

Duel Slovenska s Dánskom držal fanúšikov v napätí až do úplného konca. Poslednú tretinu však spestrila úsmevná situácia so svetlom.

Na začiatku 10. minúty tretej časti hry nás totiž Dáni zavreli v našom obrannom pásme. Takmer dve minúty sme sa nevedeli vymaniť spod tlaku súpera, až prišlo náhle prerušenie.

„Lebo zhaslo svetlo," zahlásil prekvapene komentátor Matej Hajko. „Nie v celej časti," doplnil Pavol Gašpar, na čo už s úsmevom naviazal Boris Valábik: „Ďakujeme mu, že to prerušil."

Všetci traja komentátori RTVS vtipný moment začali s humorom analyzovať.

Pavol Gašpar následne „vyzval" vinníka, aby sa prihlásil na sekretariáte Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). „Pošleme mu ďakovnú kyticu," žartoval zase Boris Valábik.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Kurióznu situáciu sa snažili dať do poriadku aj rozhodcovia na ľade. Niekoľko minút sa zápas nehral. Svetlo nad časťou tribúny za bránkou Júliusa Hudáčka sa napokon nepodarilo spojazdniť.

Slovensko získalo dôležité body

Muži v pruhovanom to oznámili aj striedačkám oboch tímov a pokračovalo sa ďalej. Slovensku napokon toto prerušenie prišlo vhod, pretože v 53. minúte zvýšil tvrdou strelou Adam Jánošík na 2:0.

Tento výsledok vydržal až do konca súboja a Slovensko pripísalo do tabuľky dôležité tri body.

„Ostali sme trpezliví počas celého zápasu. Vedeli sme, že majú dobrú obranu a budú sa snažiť využiť naše chyby. Tie sme ale veľmi nerobili. Super tímový výkon a verím, že týmto nekončíme a zajtra je nový zápas," povedal po súboji Peter Cehlárik.

Slovensko cez víkend na MS v hokeji 2021

  • 29. máj (sobota) Slovensko - Dánsko 2:0
  • 30 máj (nedeľa) Švédsko - Slovensko 3:1

Strelec nášho prvého gólu proti Dánsku tým odkazoval na dnešný duel proti Švédsku, ktorý naši hrajú od 19:15 hod. V priamom prenose ho uvidíte aj na Jednotke, webe rtvs.sk ako aj v rozhlase Rádia Slovensko.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia