Úvod Novinky MS v hokeji 2021
Slováci prehrali so Švédskom. Štvrťfinále stále nemáme isté
Slováci prehrali so Švédskom. Štvrťfinále stále nemáme isté

Slováci prehrali so Švédskom. Štvrťfinále stále nemáme isté

Slovenskí hokejisti prehrali so Švédskom 1:3 a štvrťfinále stále nemáme isté. Definitívu nám môže dať zápas s Českom.

Slovenská hokejová reprezentácia prehrala vo svojom šiestom zápase na MS v hokeji 2021 so Švédskom 1:3.

Bola to ich druhá prehra na turnaji a s 12 bodmi figurujú na 3. mieste tabuľky A-skupiny. Švédi majú o tri menej a sú štvrtí.

Švédsko - SLOVENSKO 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)

Góly: 31. Sörensen (Friberg), 52. Olofsson (Tommernes), 60. Lundeström (Hallander) - 20. Cehlárik. Rozhodovali: Schrader (Nem.), Tscherrig - Obwegeser (obaja Švaj.), Seewald (Rak.), vylúčení: 5:3 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0.

Švédsko: Reideborn - Tömmernes, Nygren, Dahlbeck, Sellgren, Pilut, Pudas, Lööv - Lindholm, Lindberg, Rakell - Sörensen, A. Kempe, M. Kempe - Hallander, Lundeström, Olofsson - Frödén, Wingerli, Friberg - Rasmussen

Slovensko: Húska - Gernát, Kňažko, Gachulinec, Rosandič, Bučko, Ďaloga, Grman, Jánošík - Lantoši, Hrivík, Cehlárik - Pospíšil, Krištof, Studenič - Kelemen, Roman, Skalický - Liška, Buc, Slafkovský

Zverenci trénera Craiga Ramsayho sa dostali do vedenia v poslednej minúte prvej tretiny, keď sa presadil Peter Cehlárik.

"Tri korunky" vyrovnali v 31. minúte zásluhou Marcusa Sörensena a v 52. rozhodol o ich triumfe v presilovke Victor Olofsson. V závere pridal tretí gól do prázdnej bránky Isac Lundeström.

Slovenskí hráči boli od začiatku aktívnejší, za čo prišla odmena v podobe gólu Petra Cehlárika v 20. minúte.

To však bolo z našej strany všetko. Napriek tomu boli naši hráči stále blízko potrebnému bodu, ktorý by nám zabezpečil postup do štvrťfinále.

"Bol to vyrovnaný zápas. Dostali sme blbý gól na 1:1, potom prišlo vylúčenie, chalani tam boli takmer celé dve minúty, skoro sme to ubránili, ale nakoniec sa im podarilo skórovať," povedal pre RTVS Andrej Podkonický.

"Počas našej presilovky sme mali viaceré šance, ale nepodarilo sa nám dať vyrovnávajúci gól. Húska chytal fantasticky, podržal nás a podal veľmi dobrý výkon."

Hoci odohral Adam Húska premiérový duel za seniorskú reprezentáciu, bol naozaj veľkou oporou nášho tímu a neraz svojich spoluhráčov v zápase podržal.

"Pripravoval som sa, odkedy som prišiel na Slovensko a čakal som na svoju šancu. Spočiatku som bol trochu nervózny, no potom to zo mňa opadlo a chytalo sa mi dobre," povedal po zápase náš brankár.

Najaktívnejší hráč z našich bol spomedzi útočníkov Juraj Slafkovský, ktorý ohrozil bránku súpera až 5-krát. Navyše, po svojich prihrávkach dostával spoluhráčov do nebezpečných situácií.

Napriek tomu musel spolu so spoluhráčmi prijať trpkú prehru. "Bola to výborná skúsenosť, ale bývajú aj takéto prehry."

"Verím však, že sa z toho poučíme a tie body si zoberieme od Čechov. Mal som viac šancí, mrzí každá, ktorú som nepremenil. Ale myslím si, že sme podali solídny výkon."

Slováci uzavrú boje v základnej skupine v utorok o 15.15 h federálnym derby s Českom, na istotu postupu im stačí jeden bod. Priamy prenos z tohto súboja uvidíte opäť na Jednotke i webe rtvs.sk.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia