Úvod Novinky MS v hokeji 2021
Zlatí chlapci v dokumente na Dvojke
Zlatí chlapci v dokumente na Dvojke

Zlatí chlapci v dokumente na Dvojke

Dvojdielny dokument o histórii československého hokeja, ale aj ére samostatnosti a cesty na hokejový vrchol.

Počas prebiehajúceho hokejového šampionátu v RIGE vám ponúkame dvojdielny dokument RTVS s názvom Zlatí chlapci. Nadšenci hokeja a známych hokejových tvárí si prídu na svoje! Je to príbeh slovenského hokeja v čase od úplného začiatku až po zlatý úspech, ktorý si snáď pamätá každý Slovák narodený pred rokom 2000. Pozrite si dokument o hľadaní tajomstiev nielen športového úspechu.

V prvej časti dokumentu vás zoberieme na cestu naprieč históriou Československa, kde ten príbeh začal. Máme pre vás pripravené tie najlepšie momenty, archívne zábery a rovnako aj výpovede bývalých obľúbených hviezd. Uvidíte hráčov ako Jozef Golonka, Milan Kužela, bratov Šťastných či Dušana Pašeka. Ukážeme vám aj zábery zo zápasu majstrovstiev sveta v Štokholme z roku 1969, kde v zápase so ZSSR na protest proti okupácii ČS vojskami Varšavskej zmluvy po výhre odišlo mužstvo z ľadu bez podania rúk, čo vtedy vyvolalo vo svete športu, ale i politiky veľké ohlasy.


V druhej časti dokumentu sa zameriame na novodobú éru slovenského hokeja od roku 1993. Tvárami a vychádzajúcimi hviezdami vtedajšieho hokejového tímu boli hráči ako Zdeno Cíger, Peter Bondra, Žigo Pálffy či Miro Šatan. „Každý sa snaží dokázať tomu veľkému svetu tam za oceánom, že sme síce malý národ, ale aj u nás sa dá hrať dobrý hokej," hovorí Šatan na vzácnych záberoch. Zažite postupnú cestu Slovenska z D kategórie až po elitnú A kategóriu, v ktorej sme sa postupne udomácnili a zakončili to zlatým úspechom v roku 2002!

Dvojdielny dokument Zlatí chlapci môžete sledovať v oboch častiach za sebou v stredu večer od 20:10 hod. na Dvojke. Po odvysielaní nájdete obe časti zadarmo a bez reklamy v archíve na webe RTVS. 25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia